SoulGreg Artist se vrača na odre

SoulGreg Artist (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
SoulGreg Artist (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Slovenski glasbenik Gregor Bezenšek z umetniškim imenom SoulGreg Artist se po najtežji preizkušnji v svojem življenju vrača na odre z gala koncertom v Ljubljani.

O SoulGregu Artistu

Glasbenik, ki ga je legendarni glasbeni urednik Dragan Bulič poimenoval ‘slovenski Prince‘, je koncert naslovil ‘Še živim‘ po svoji istoimenski skladbi, ki jo je napisal v obdobju, ko se je boril za življenje svojega sina Viljema Julijana, ki je prejšnjo pomlad preminil pri starosti dveh let in pol.

‘Z radostjo v srcu oznanjam, da se z Nino po najtežji situaciji v življenju vračava novim življenjskim izzivom naproti. Resnica je, da se izgube in bolečine ne da izbrisati in naju bo spremljala za vedno, a midva se vsak dan znova odločava za ljubezen in življenje,’ pravi glasbenik.

7. februarja se bo SoulGreg Artist vrnil na koncertne odre. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
7. februarja se bo SoulGreg Artist vrnil na koncertne odre. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

SoulGreg Artist je glasbi predan s srcem in z dušo. Je virtuozni kitarist, odličen vokalist, skladatelj, tekstopisec, multiinstrumentalist. Je tudi akademski glasbenik, ki premore zelo širok opus ustvarjanja, ki zajema rock, pop, soul, R&B, jazz in klasiko. Na njegovem odru ne manjka niti harmonika. Glasbo ustvarja že od šestega leta dalje in veliko let je deloval tudi v tujini, med drugim v Londonu, Atlanti in Los Angelesu. Njegova značilnost je neomajna predanost njegovi avtorski glasbi in da navdih za svoje skladbe črpa iz svojega življenja.

SoulGreg Artist je tudi ambasador strpnosti, velik človekoljub in humanitarec. Ob svoji življenjski tragediji sta z ženo Nino ustanovila Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan, s katerim sta v slabih dveh letih pomagala že številnim malih borcem z donacijami v višini več kot 100.000 €.

Še živim‘ je skladba, ki jo je SoulGreg Artist napisal, ko je bil na tleh in ko ni vedel, kako bo živel brez svojega sina. ‘Njegov globok pogled mi je vsakič znova podaril neizmerno upanje, saj je bilo v njem zapisano, da naj ne obupam, da naj ustvarjam, da naj ljubim in da naj živim.’Kljub temu, da me ne bo, boš vedel, da sem tu,’ je pravil njegov modrooki pogled, in žalost, ki je neomajno trkala na moje srce, se je tako vedno znova razblinila. Zapihal je nov veter in skozi njegove ljubeče oči prinesel navdih in upanje. Zatem je nastopila radost, skozi katero pa je nastala melodija, ki nosi naslov ‘Še živim,’ o skladbi pravi glasbenik.

‘Koncert Še živim bo koncert navdiha, upanja, radosti, življenja in novih začetkov. Ker je vokalistka tudi moja Nina, bova skupaj stopila na oder in skozi mojo glasbo delila to sporočilo z občinstvom,’ pravi SoulGreg Artist. Gala koncert ‘Še živim’ bo v petek, 7. februarja, v Centru kulture Španski borci v Ljubljani.