Soki se s 24-urnim maratonom vrača k projektu 20za20

Sokijev projekt 20za20 podpira tudi naša vrhunska smučarka Ilka Štuhec. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Sokijev projekt 20za20 podpira tudi naša vrhunska smučarka Ilka Štuhec. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

‘I’ll be back’ je slavnostni rek neuničljivega terminatorja in otroškega idola Marka Soršaka Sokija, ki se prav v tem slogu na svojevrsten način vrača k projektu ‘20za20‘.

 

Sokijev projekt ’20za20′ podpira tudi Ilka Štuhec

Soki se namreč v teh dneh intenzivno pripravlja na 24-urni maraton poučevanja bobnov, na katerem si želi ‘zbobnati’ na kup ljudi z dobrim namenom. Dogodek bo zaznamovala številka 20; bobnarski maraton se bo namreč pričel odvijati 20. marca 2020 ob 20. uri ter se zaključil 24 ur kasneje na Sokijevi bobnarski šoli v Mariboru. Udeležite se ga lahko vsi ljubitelji glasbe, tako začetniki, ki se želite seznaniti z veščinami bobnanja kot tudi izkušeni mački, ki boste s Sokijem odigrali jam, se pogovorili o glasbi in tako podprli idejo projekta 20za20, solo ali v skupini prijateljev, sodelavcev. Zbrana sredstva bodo tokrat namenjena za nakup kupil glasbil otrokom in odraslim osebam z Downovim sindromom, katerim bodo le-ta služila v terapevtske namene. Za več informacij in prijavo na termin obiščite povezavo TUKAJ.

Kljub temu, da Sokiju ves čas mečejo polena pod noge, se je le ta vrnil še močnejši. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Kljub temu, da Sokiju ves čas mečejo polena pod noge, se je le ta vrnil še močnejši. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Če spomnimo, se je prvo veselje otrok ob prejemu novih glasbil pričelo novembra 2014, ko je bila obdarjena prva osnovna šola, vse do danes pa je število obdarjenih osnovnih šol in različnih ustanov poskočilo kar na 120. Več kot 500 glasbil je razveselilo okoli 60.000 otrok. Namen in cilj projekta ‘20za20‘ je spodbuditi mlade v glasbeni kreativnosti in hkrati izboljšati ter omogočiti boljše glasbeno izobraževanje vsem otrokom in osebam, ki bivajo v različnih ustanovah po vsej Sloveniji.

Sicer pa je minuli konec tedna Sokijev maraton podprla tudi Ilka Štuhec, ki je na 12-urnem izzivu DOWNHILKA s svojo ekipo smučarjev in deskarjev za projekt 20za20 prismučala velikodušno donacijo in jo že isti večer predala v roke svojemu sovaščanu Sokiju. Podprite ga tudi vi in se že danes prijavite na prav posebno bobnarsko lekcijo s Sokijem.