Sladica in Maya – “Neki najlepšga”

Sladica in Maya - "Neki najlepšga" (Foto Promo/Sonic Tribe)

Kolektiv Sladica tokrat predstavlja skladbo v sodelovanju z Mayo. Naj spomnimo, Sladica je znamka, ki pod taktirko DJ Zedsa že več kot desetletje polni manjše in večje dvorane v prestolnici in navdušuje občinstvo z glasbo soula, r’n’b-ja, hip-hopa, motowna in podobnih zvrsti.

Po desetih letih delovanja in številnih mix-tape izidih se je zgodba priložnostno razširila v večji bend, sestavljen iz vodilnih inštrumentalistov domače glasbene pokrajine.

Vsako leto se skupina vsaj enkrat sestavi in z gostujočimi vokalisti pričara nepozaben glasbeni večer. Letos so ustvarjalci napovedali izid avtorskega albuma, ki pa ga je skupina in organizator zaradi epidemije prestavil za nedoločen čas.

Tako smo lahko v zadnjem letu in pol zasledili že 4. singl s prihajajočega prvenca. Tokrat se v glavni vlogi predstavi vodilna sila r’n’b glasbe pri nas, Maya. Maya je leta 2001 izdala album “Taka kot sem”, na katerem je sodelovala z Janijem Hacetom, aktivnim članom Sladica kolektiva, prav ta album pa velja za prvi r’n’b album na domačih tleh. Drugi album “Čas za nas” je ugledal luč sveta 10 let kasneje leta 2011.

Maya je prisotna na Sladica mix-tapih  že od samega začetka. Naj vas nova skladba pošteno zaziba v poletne dni.