Skupaj imajo kar 27 milijard in prihajajo na letošnji EXIT!

Festival Exit velja za najboljši evropski festival.
Festival Exit velja za najboljši evropski festival.

Ostali so samo še trije tedni do festivala Exit, uradno najboljšega evropskega festivala, ki bo v letošnjem letu na enem mestu zbral nekatere največje svetovne zvezde z dolgim spiskom uspešnic, ki so se znašle na vrhu top lestvic, nekatere med njimi pa so celo himne generacij in skupaj štejejo neverjetnih 27 milijard ogledov na You Tubu!

Kdo vse bo letos na EXIT-u?

Petrovaradinsko trdnjavo bo med 12. in 15. julijem obiskalo več kot dva tisoč akreditiranih umetnikov iz več deset držav sveta, na čelu s svetovnim glasbenim fenomenom, ki ga mediji in znani označujejo z ‘Beatlesi naše generacije’, skupina Migos, največji ustvarjalec hitov na planetu David Guetta, živa ikona vseh časov Grace Jones, svetovni DJ št. 1 Martin Garrix, hip-hop superstar French Montana, revolucionarna indie-rockerka Alice Merton, kralj iz največje reggae dinastije in osemkratni prejemnik nagrade grammy Ziggy Marley, avantgardna art-pop avtorica Fever Ray, ter rock kantavtorica s trenutno največjo svetovno balado Laura Pergolizzi – LP. Na trdnjavo prihajajo tudi danes najpomembnejša nova pank benda Slaves in Idles, hardcore legende Dog Eat Dog in Madball, znani aktivistični rapcore bend Asian Dub Foundation, nova trip-hop senzacija Sevdaliza, kot tudi producenti, ki so zaslužni za najbolj poslušane plesne hite, ki so osvojili svet v preteklih nekaj letih Jax Jones, Ofenbach, ZHU, Disciples, Elderbrook, Burak Yeter, Mahmut Orhan, Delta Heavy in številni drugi! Istočasno bo imela tudi svetovno znana mts Dance Arena v letošnjem letu “All-Stars” zasedbo s kar 15 hedlajnerji, med katerimi so Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Joseph Capriati, Amelie Lens, Boris Brejcha, Guy Gerber, Ben Klock, Rødhåd, Carl Craig, Kölcsh, Tale of Us, kot tudi drugi stebri elektronske glasbe, kot so vodilni na odru No Sleep Novi Sad Helena Hauff, Daniel Avery, DJ Tennis, Mike Servito, Craig Richards, Midland, Tin Man, Nikita Zabelin, Red Axes, Giorgio Gigli, Nicolas Lutz … Oglejte si, kdo vse bo nastopil na več kot 40 conah in glasbenih odrih, na svojem Facebook profilu podelite ta video in uporabite hashtag #ExitFreedom. Če to storite najkasneje do 7. julija, lahko avtomatsko osvojite vstopnice, VIP backstage izkušnjo ali druge odlične nagrade!

Na EXIT-u boste letos lahko uživali v pestrem programu nastopajočih.
Na EXIT-u boste letos lahko uživali v pestrem programu nastopajočih.

Ena od prepoznavnosti EXIT-a na svetovni festivalski sceni je skrajna glasbena raznolikost. Tako bo v letošnjem miksu žanrov in stilov lahko publika v živo doživela hite, ki se držijo radijskih postaj in tudi pesmi, ki so v preteklosti osvojile najpomembnejše svetovne top lestvice, nekatere med njimi so celo pečat v glasbeni zgodovini, kot tudi tiste, ki prav zdaj diktirajo neke nove trende. Enemu največjih svetovnih producentov in DJ-ev, Davidu Guetti, milijonske številke niso tujka, saj je v karieri prodal več kot 50 milijonov albumov, njegovi hiti, med katerimi sta 2U in Titanium, štejejo več kot neverjetnih 9 milijard You Tube ogledov, med tem ko je njegov mlajši kolega, Martin Garrix, s katerim je nedavno posnel hita So Far Away in Like I Do, najmlajši dobitnik priznanja za najboljšega DJ-a na svetu. Legendarna Grace Jones je pustila neizbrisno sled v glasbi s hiti Pull Up to the BumperLibertango in Slave To The Rhytm, kot tudi v drugih zvrsteh umetnosti, med tem ko je senzacionalni hip-hop sestav Migos podrl rekord, ki so ga pred tem 54 let držali The Beatles, ko so se z vrtoglavimi 15 uspešnicami istočasno znašli na ameriški top lestvici. Poleg absolutne ikone glasbene scene 21. stoletja, Fever Ray, in osemkratnega dobitnika nagrade Grammy, Ziggija Marleya, bo na Exitu moč slišati še vodilni kantavtorici Alice Merton z nalezljivo uspešnico No Roots in LP s hitom Lost on You, kot tudi trenutno enega najbolj iskanih raperjev Frencha Montano.

Kompleti vstopnic za EXIT s 50 % popustom samo do 2. julija!

Štiridnevne vstopnice za EXIT (12.-15. julij) po aktualni ceni 62 EUR, kar je kar 50 % popusta v primerjavi s končno ceno, bodo v prodaji samo do ponedeljka, 2. julija do konca dneva. Za vse tiste, ki imajo v planu zgolj zabavo v eni izmed vseh štirih noči na trdnjavi pa je v prodaji omejeno število enodnevnih vstopnic po akcijski ceni 25 EUR na dan. Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Kompas Young in Supra Travel, najdete pa jih tudi na uradni spletni strani turistične agencije exittrip.org, kjer so dostopni tudi paketi, ki poleg vstopnice vključujejo še možnost namestitve in prevoz do festivala.