Skrbniki zapuščine Bona Scotta (ex AC/DC) s prvo uradno stranjo

Znameniti pevec AC/DC Ronald Belford “Bon” Scott bi danes, 9. julija 2021, dopolnil 75 let. Ob tej priložnosti Bonova družina uvaja prvo uradno spletno stran, ki bo oboževalcem omogočila boljši vpogled v življenje pokojnega pevca; vključno s pokloni priznanih rockerjev. Oboževalci bodo prav tako lahko prispevali svoje zgodbe, povezane s pokojnim Scottom in kupili uradne spominke.

Skrbniki zapuščine pokojnega Scotta so ob tej priložnosti zapisali: “Ob tem, kar bi bil njegov 75. rojstni dan, upravniki njegove zapuščine (njegova brata in njegov nečak) s ponosom lansiramo novo spletno stran, s čimer je bil narejen pomemben korak pri ohranjanju Bonove zapuščine. Bon je bil edinstven pevec, tekstopisec in lik, ki ga svet ne bi smel nikoli pozabiti.”

Le malo rock pevcev je bilo tako nepozabnih – kot Bon Scott. Kot frontman skupine AC/DC od leta 1974 do svoje tragične smrti leta 1980 (pri 33 letih). Njegova “rock n ‘roll piratska osebnost”, ulična lirika in presenetljiva podoba (eden prvih rockerjev, ki so ponosno razkazovali tetovaže) so ga postavili za absolutno legendo. Pred AC/DC je Bon sodeloval še pri nekaterih drugih izvajalcih, vključno z Fraternity, The Valentines in The Spektors.

Kako se Bon kosa z najboljšimi glasovi rocka vseh časov? Revija Classic Rock ga je leta 2004 razglasila za “Največjega rock n’ roll pevca vseh časov”, s čimer je premagal imena, kot so Freddie Mercury, Robert Plant in Axl Rose.