Serj Tankian bi izdal neobjavljeno glasbo zasedbe SOAD

Skupina System of a Down (FOTO: Tone Deaf)
Skupina System of a Down (FOTO: Tone Deaf)

Prihodnje leto bo minilo že 15 let, odkar ameriška heavy metal zasedba System of a Down ni izdala nove glasbe. Frontman Serj Tankian pa se zdaj zavzema, da bi izdali neobjavljeno glasbo zasedbe.

 

Glede nove glasbe se ne zmorejo zediniti

System Of A Down so sicer že lani dejali, da poskušajo ustvarjati glasbo za nov studijski album, a se jim ni izšlo, kajti fantje se med seboj niso mogli uskladiti glede želenega cilja.

Serj Tankian je lani povedal: ‘Konec koncev sem moral potegniti črto, saj sem vedel, da nikoli ne bom srečen, če bom vedel, da stvari s skupino potekajo tako, kot so v preteklosti. In ker se nismo zmogli uskladiti glede vseh točk, smo se za zdaj odločili, da damo idejo o novem albumu na stranski tir. Obžalujem le to, da vam kolektivno ne moremo poklonit še enega albuma. Za kar se vam opravičujem.’

Od takrat, kar se novega albuma tiče, s strani SOAD ni bilo nikakršnega napredka, znano pa je, da bo tudi prihodnje leto skupina stala na koncertnih odrih, bobnar John Dolmayan pa je celo izjavil, da ni ponosen na vse koncertne nastope, ki so jih imeli.

Pred kratkim pa se je na spletu pojavila tudi peticija, s katero oboževalci želijo, da bi zasedba System of a Down izdala svoje demo posnetke z nedokončanega albuma. Enemu od oboževalcev pa je odgovoril celo sam Tankian in potrdil, da je videl peticijo: ‘Neobjavljene skladbe System of A Down? Da. Jaz sem za. Prepričajte še druge.’