Scorpions z novim videom ‘Peacemaker’

Rudolf Schenker, kitarist skupine Scorpions. (FOTO: Špela Macuh)
Rudolf Schenker, kitarist skupine Scorpions. (FOTO: Špela Macuh)

Nemški hard rock velikani Scorpions so te dni izdali nov video za skladbo ‘Peacemaker‘. Skladba, ki vsebuje glasbo z dovoljenjem kitarista Rudolfa Schenkerja in basista Pawela Maciwode ter besedilo pevca Klausa Meinea, bo tudi na 19. studijskem albumu ‘Rock Believer‘, ki bo izšel 25. februarja 2022.

Na kratko o videu ‘Pacemaker’

Pevec Klaus Meine pa je ob tem povedal: ‘Prva stvar, ki mi je padla na misel, je bila vrvica s kavljem. Samo igral sem se s temi besedami. V času, ko je toliko ljudi umrlo in še vedno umira za COVID-om, zaradi uničujočih vojn in drugih nesmiselnih zločinov, se vam zdi, kot, da mora pogrebnik delati nadure. V mirnem svetu po pandemiji bo čas, da zavlada mirotvorec … to je slika, ki me resnično privlači.’

Med pandemijo se je skupina Scorpions umaknila v studio v svojem nemškem domačem kraju v Hannovru in začela delati na novih skladbah.

Klaus je še povedal: ‘Album je bil posnet in napisan v DNK Scorpions z osrednjima tekstopiscema Schenker/Meine. Album smo posneli kot skupina v živo v eni sobi, kot smo to počeli v 80-ih.’

Album ‘Rock Believer‘ je bil posnet v studiu Peppermint Park Studio v Hannoveru v Nemčiji. Za miksanje je poskrbel inženir Michael Ilbert v legendarnem studiu Hansa Studios v Berlinu. Zadnji studijski album ‘Born To Touch Your Feelings – Best Of Rock Ballads‘ so fantje izdali leta 2017.

Scorpions so sicer prvotno načrtovali snemanje albuma v Los Angelesu skupaj s producentom Gregom Fidelmanom, a jo je pandemije novega koronovirusa zagodla tudi njim. Prvotno so sicer nekaj začetnega dela opravili z Gregom na daljavo, nato pa so se odločili, da bodo album raje posneli na domačih tleh s pomočjo drugega producenta. Z Gregom so si zaželeli sodelovanja, saj so želeli na albumu pričarati zvok, ki jih je v preteklosti naredil prepoznavne in edinstvene.

Marca prihodnje leto pa se Scorpions odpravljajo na svetovno turnejo ‘Rock Believer’ in sicer v Las Vegasu, kjer bodo v Planet Hollywood Hotelu imeli, kar devet nastopov. Nato bodo prečkali Atlantik in se vrnili na staro celino, kjer bodo odigrali šest koncertov v Franciji in šest nastopov v Nemčiji.