Scorpions: Pičili in spustili dozo smrtonosnega hard rocka

Da je Rocker.si tokrat spravil pod streho še en zanimiv in nepozaben koncert gresta v prvi meri veliki zahvali podjetju koncerti.net ter prijaznemu slovaškemu organizatorju koncerta, ki nam je omogočil foto prepustnico v zadnjem trenutku!

Tokrat smo se odpravili v Bratislavo, kjer smo si ogledali koncert hard rock velikanov, ki na glasbeni sceni kraljujejo že več kot zavidljivih 45 let. In ker so fantje po tej turneji napovedali svoje slovo od glasbenih odrov, se nismo mogli upret, da jih ne bi ozrli še zadnjič v vsej veličini, ki jo premorejo.

Začeli so kar se da udarno s pesmijo Sting In The Tail, ki jo sicer lahko slišite na njihovem čisto zadnjem albumu. Lahko rečemo, da so te ‘starčki’ na odru lahko zgolj in samo šola za vse moderne in novodobne rock zasedbe, ki se trudijo na takšen ali drugačen način.
Fantje namreč po odru divjajo, kot da jih leta sploh ne ganejo, fotografskim objektivom z največjim veseljem pozirajo in pravi užitek je videti Scorpionse v živo, saj dajo dobesedno tisto pravo dozo rock n’ rolla direktno v žilo!

Pri pesmi Bad Boys Running Wild so se tudi obiskovalci že nekoliko sprostili in pričeli slediti neustavljivim Škorpijonom, ki so publiko animirali brez večjih težav.
Kljub temu, da že več kot 45 let žulijo odre so se vseeno nekoliko modernizirali, kar jim niti malo ne gre zamerit, treba je v korak s časom, zato so tudi oni postali še eden izmed mnogih bandov, ki se jim v ozadju na velikih televizorjih vrtijo animacije, ki pa so seveda tako ali drugače povezane s pesmijo oziroma z zgodovino Scorpionsov.

Sledile so še pesmi The Zoo, Coast To Coast, Loving You Sunday Morning ter The Best Is Yet To Come, ki je sicer prav tako na zadnjem albumu, a je med obiskovalci bila odlično sprejeta, ne samo sprejeta, Klaus Meine je lahko svoje glasilke nekoliko spočil, saj je več kot 10.000 glava množica glasno prepevala refren.
Nato je sledil akustični del dveh pesmi in sicer so odigrali legendarna hita Send Me An Angel ter Holiday. Tu gre še posebej izpostavit neverjetno kitarsko podkovanega Matthiasa Jabsa, ki ga človek na odru gleda z neverjetnim užitkom, saj fant resnično čuti in zna iz svoje ‘ljubezni’ izvabiti neverjetne zvoke. Nikakor pa tu ne smemo zapostaviti simpatičnega in nadvse karizmatičnega Rudolpha Schenkerja, ali bolje rečeno genija kitare pri skupini Scorpions, ki prav tako s svojim akrobacijam, poziranjem in odličnim igranjem poskrbi za tisto pravo energijo, ki jo live band vsekakor mora imeti!
Po umirjenem akustičnem delu so fantje poskrbeli, da se je temperatura v dvorani znova dvignila skoraj do vrelišča, sploh, ko so odigrali legendarno pesem Dynamite.

Ne smemo pozabiti tega, da se fantje med koncertom povsem neopazno hodijo preoblačit v zaoderje in s tem samo še dodatno naredijo vtis na osuplo publiko.
Tudi bobnar James Kottak je prišel na svoj račun, ko je s svjim Kottak Attackom poskrbel, da je več tisoč glava množica zrla zgolj in samo vanj. Namreč ob animaciji, ki se je vrtela v ozadju je preko bobnanja v nekaj minutah prikazal celotno zgodovino skupine Scorpions (medtem preostalih članov seveda ni bilo na odru). Požel je res zavidljiv aplavz, a kaj bi mu človek zameril, saj si ga je tudi povsem opravičeno zaslužil. A navihan kot je, je na koncu poskrbel, da so na svoj račun prišle tudi dekleta. Obrnil se je namreč s hrbtom proti publiki,kjer mu je na majici pisalo ROCK AND ROOL FOREVER … Nič posebnega, bi rekel človek, a ko je odvrgel majico je imel identičen napis vtetoviran čez cel hrbet.

V slogu velikih so nadaljevali z legendarno pesmijo Blackout, ki jo lahko slišita na istoimenskem albumu iz leta 1983. Še pomnite naslovnice? Če ste že pozabili, kako zgleda, potem kliknite TUKAJ. Zakaj je naslovnica pri vsem tem sploh pomembna? Ravno zato, ker se je simpatični Schenker na odru pojavil v vsem isti podobi, kot je bil takrat na naslovnici.
Temperatura v dvorani se je vse bolj dvigovala, odigrali pa so še Six String Sting ter Big City Nights.
Pohvalit gre tudi Klausa Meintea, ki ima še vedno vrhusnko podkovan vokal in še vedno brez večjih težav v svojem slogu odpoje prav vse, seveda pa je bilo tudi ozvočenje v dvorani kar solidno!

Glede na to, da Scorpionsi slovijo predvsem po svojih veličastnih baladah je navdušena množica prav zagotovo čakala na njihov najbolj prepoznaven hit Wind Of Change. Le tega so dobili v bisu. Pred tem je seveda sledila legendarna pesem Still Loving You. Kaj pa najbolj udaren hit, kar jim je uspel? Seveda, tudi brez Rock You Like A Hurricane ni šlo in prav je tako, saj so prav s slednjim celotno dvorano spravili do skakanja (no, glede na to, da je šlo za hard rock koncert lahko dodamo še to, da so Slovaki resnično ‘mren’ narod na koncertih, saj so večinoma časa povsem na miru, kot da bi poslušali klasiko in ne dober hard rock)!

Čisto za konec so se fantje poslovili s pesmijo When The Smoke Is Going Down in lačni množici tako vbrizgali res smrtonosno dozo dobrega hard rocka. Iskreno povedano je kar malce škoda, da se takšen band poslavlja od odrov, saj so edinstveni, neponovljivi in nekonkurenčni.
Scorpions so stari in prekaljeni mački, ki so lahko vsem za vzor, kako je treba na odru opraviti svoje delo!