SCORPIONS: Komaj čakamo, da ‘zažgemo’ Stožice za vas

Skupina Scorpions
Skupina Scorpions

Tokrat je za portal Rocker.si v imenu zasedbe Scorpions spregovoril legendarni bobnar Mikkey Dee, ki je nekoč tresel dvorane z nepozabno zasedbo Motörhead, zdaj pa to počne z legendarnimi nemškimi hard rock velikani Scorpions.

5. decembra bodo Scorpions nastopili v Areni Stožice, preberite kaj zanimivega nam je povedal nasmejan, prijazen in zgovoren Mikkey, ki se že veseli prihajajočega koncerta.

Mikkey je v skupini Scorpions aprila lani zamenjal njihovega dolgoletnega bobnarja Jamesa Kottaka, ker ima le ta hude težave z alkoholizmom, zaradi česar so bili primorani v zamenjavo.

 

ROCKER.SI: Zdravo Mikkey Dee, v čast mi je, da lahko govorim s teboj, ampak preden začneva z vprašanji, me zanima najprej, kako si?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Zelo dobro, hvala lepa. Upam, da se imaš tudi ti lepo.

ROCKER.SI: 2 leti nazaj je umrl Lemmy, Scorpions pa so imeli lani težave z bobnarjem Kottakom. Kdo te je pravzaprav kontaktiral, da se jim pridružiš namesto njega?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Mathias Jabs me je poklical. Želeli so me v skupini. Dejal mi je, da želijo, da se jim pridružim. Bili so povsem prepričani, da ne morejo nadaljevati z Jamesom. Seveda so mu želeli pomagati, a moral je na zdravljene, da poskrbi za svoje življenje. Nikakor ga niso želeli odpustiti, a potrebovali so nekoga, na katerega se lahko zanesejo. On pa je moral najprej poskrbeti zase. Zato sem se jim pridružil in takoj smo začeli.

ROCKER.SI: Je bila odločitev, da se pridružiš skupini Scorpions zate lahka?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Da, bila je lahka. Lemmyja ni bilo več, z Motörhead pa je bilo konec. Zato je bila sila preprosta in jasna odločitev. Moral sem sicer še spoznati fante (iz skupine Scorpions). Vedel sem, da imam njihovo glasbo rad, nisem pa vedel, kako se bomo med seboj razumeli. Takoj, ko smo se spoznali, je med nami priskočila iskrica.

ROCKER.SI: Torej je bila energija med teboj in Scorpions odlična?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Da, takoj. Takoj! Vsi igramo že več kot 20 let. In da, med nami je bila takojšna pozitivna energija. In posledično ni bila težka odločitev, da se jim nemudoma pridružim.

Mikkey Dee se je v skupini Scorpions znašel odlično. (FOTO: YouTube)
Mikkey Dee se je v skupini Scorpions znašel odlično. (FOTO: YouTube)

ROCKER.SI: To bo prvič, da bodo Scorpions imeli koncert v Sloveniji. Ti pa si že bil v Ljubljani leta 2015 s skupino Motorhead. Si morda fantom povedal kaj zanimivega o Sloveniji?
Mekkey Dee (SCORPIONS): Oh, prekrasno je v Sloveniji. Všeč mi je tam. To ni država, ki jo obiščemo pogosto. Neizmerno se že veselim koncerta v Ljubljani. To bo resnično vrhunska predstava.

ROCKER.SI: Boste obiskali kakšen poseben kraj v Slovneiji?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Ne vem, ali bomo imeli čas. Vedno se rad sprehajam naokoli in si ogledujem stvari, ampak to je odvisno od urnika. Težko rečem v tem trenutku, ali bom imel priložnost za kaj takega. Bom pa poskusil!

ROCKER.SI: Boste poskusili kakšno tradicionalno slovensko jed?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Da, seveda bomo jedli slovensko hrano! Absolutno! Ne vemo pa še, kje in kaj.

ROCKER.SI: Ima skupina Scorpions kakšne posebne zahteve z namestitvijo ali s samim koncertom?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Seveda imamo. Imamo veliko posebnih zahtev, a se s tem skupina ne ukvarja. Zato imamo ekipo, ki poskrbi za vse naše želje in zahteve. Člani skupine tega sploh ne opazimo in glede tega nič ne naredimo. Za nas skrbijo drugi, da vse poteka gladko. Oni točno vedo, kaj potrebujemo, da je koncert vrhunski.

ROCKER.SI: Katera skladba skupine Scorpions pa ti je najbolj všeč in katero ti je najtežje odigrati?
Mikkey Deey (SCORPIONS): Hmmmm, nobena skladba zame ni težka za igrat. Vse, kar trenutno izvajamo na odru, mi je všeč. Veš, zame je to vse skupaj malce novo. Ampak resnično uživam v vseh sedemnajstih skladbah, ki jih običajno igramo. Precej skladb je resnično dobrih, zato težko izberem samo eno. Veš, všeč mi je celotna zadeva.

ROCKER.SI: Kako hitro pa si se naučil igrati vse potrebne skladbe skupine Scorpions, da si se jim lahko pridružil na odru?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Naučil sem se jih zelo hitro. Lahko rečem, da je bilo precej hitro, ker nisem imel veliko časa za poslušanje skladb. Zato je vse skupaj potekalo resnično hitro. A na takšne stvari sem navajen, saj sem profesionalni glasbenik. Nisem imel nikakršnih težav. Bolj pomembno je bilo to, da smo se znali uskladiti z vsemi člani, da smo skupaj dobro zveneli. Da pa to dosežeš, moraš ves čas samo igrati in igrati in igrati. Zdaj pa vse zveni fantastično. Vse skupaj je precej ‘trdo’ in precej dobro. Mi smo zadovoljni.

Mikkey Dee se že veseli koncerta v Ljubljani. (FOTO: YouTube)
Mikkey Dee se že veseli koncerta v Ljubljani. (FOTO: YouTube)

ROCKER.SI: Je kakšna razlika biti v skupini Motorhead in biti v skupini Scorpions?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Seveda. Precej različno je, seveda. Hkrati pa je tudi precej podrobnosti. Obe sta legendarni zasedbi, je različna glasba, poslušalci so različni. Hkrati pa je vse skupaj precej podobno. Scorpions so legendarna zasedba, ki točno vedo, kaj hočejo. Jaz pa tudi vem, kaj hočem. Kakorkoli vse deluje. Razlike so, a važen je bil ‘klik’ med nami. Trenutno vse uspeva, kot mora.

ROCKER.SI: Je za skupino Scorpions morda bolj vznemirljivo, kadar imajo koncert prvič v neki državi ali kraju?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Seveda, vedno je zabavno igrati na novih lokacijah. Seveda sem v Sloveniji pred tem že igral, ampak s Scorpionsi bo to novo. Tu bomo igrali prvič. Seveda je to razburljivo. Vsekakor.

ROCKER.SI: Si ti posnel bobne za dve skladbi s prihajajočega albuma?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Ne, ne. Vse je bilo posneto že prej, preden sem prišel v skupino. Nismo imeli časa, da bi še kaj posneli in dodali na prihajajoči album. Upam pa, da bomo kmalu snemali nov studijski album. Tokrat smo imeli rok za izdajo albuma, hitro smo ga morali izdati, zato nisem bil prisoten, a to niti ni pomembno.

ROCKER.SI: Kaj lahko slovensko občinstvo pričakuje od koncerta?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Ammmm, če povem čisto iskreno, pričakujejo lahko veliko. Koncert je zelo, zelo dober in je precej nabit z energijo. Igramo odlične skladbe. Mislim, da lahko pričakujejo kar veliko. Tudi mi od slovenskih oboževalcev pričakujemo veliko.

ROCKER.SI: Kar govoriš je res, zdite se v življenjski formi.
Mikkey Dee (SCORPIONS): Da, res je.

ROCKER.SI: Pred leti so se pojavile govorice o upokojitvi skupine Scorpions, lahko zdaj zvemo iz prve roke kaj je res na tem?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Ne, ne, to ni res. Trenutno preveč uživamo in drvimo dalje na vso moč.

5. decenbra se obeta vrhunski koncert v Stožicah!
5. decenbra se obeta vrhunski koncert v Stožicah!

ROCKER.SI: Torej namiguješ, da lahko pričakujemo še kakšen studijski album?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Da, upam. Verjetno ne prihodnje leto. Upali smo sicer na prihodnje leto, a smo popolnoma zasedeni s turnejo in nimamo časa za snemanje. Ves čas smo na turneji, ampak ob prvi priložnosti, ki se nam bo ponudila, bomo poskusili posneti nov material.

ROCKER.SI: Imaš kakšno posebno sporočilo za bralce portala Rocker.si?
Mikkey Dee (SCORPIONS): Vse, kar lahko rečem je, kar sem ti v resnici že povedal. Neizmerno se že veselimo koncerta. Gre za nove Scorpionse, novo energijo. Gre za vrhunski koncert z vrhunsko produkcijo. Vsi zvenimo fantastično in komaj čakamo koncert v Ljubljani, da ‘zažgemo’ dvorano samo za vas. Pridite, in preverite na lastne oči.

ROCKER.SI: Tudi mi komaj čakamo, da vas vidimo! Da boste v dvorani poskrbeli za pravi rockerski hurikan!
Mikkey Dee (SCORPIONS): O seveda, zabavno bo! In to bo prav kmalu. Ne boste več dolgo čakali na nas!

ROCKER.SI: Mikeey najlepša hvala za vse tvoje odgovore in se vidimo v Stožicah 5. decembra. Imej kar se da lep dan še naprej!
Mikkey Dee (SCORPIONS): Hvala tebi! Se vidimo v Stožicah! Čao!