Scorpions imajo že 25 novih skladb

Mikkey Dee se je v skupino Scorpions odlično vklopil. (FOTO: Špela Macuh)
Mikkey Dee se je v skupino Scorpions odlično vklopil. (FOTO: Špela Macuh)

Bobnar nemških hard rockerjev Scorpions Mikkey Dee je nedavno spregovoril za The MetalSucks Podcast o napredku snemanja novega ploščka. Druščina se je pred kratkim zbrala, da nadaljuje z delom.

Pandemija jim je nekoliko prekrižala prvotne načrte

Mikkey je dejal: ‘V nedeljo se pravzaprav vračam v Nemčijo. Delamo zelo dober album. Vse skupaj posnamemo v živo in celota se lepo sklada. Smo v začetni fazi snemanja, ker gre za veliko produkcije, ustvarjanje demotov, pisanje. Mislim, da imamo več kot 25 pesmi, ki jih bomo selekcionirali na 12. In to je super. Komaj čakam, da bom lahko spet udarjal po bobnih na tem albumu.’

Fantje nov album snemajo v Peppermint Park Studios b Hannoveru v Nemčiji. Zadnji album oziroma antologijo ‘Born To Touch Your Feelings – Best Of Rock Ballads’ so izdali leta 2017. Prvotno so sicer načrtovali snemanje v Los Angelesu skupaj s producentom Gregom Fidelmanom, ki je v preteklosti sodeloval z velikani, kot so SlipKnot in Metallica, a so zaradi pandemije morali spremeniti zastavljene cilje. Seveda producent Greg Fidelman ostaja v igri, večino dela z njim pa opravijo preko Zooma.

Pevec Klaus Meine je v nedavnem intervjuju za Talking Metal povedal, da so se za Fidelmana odločili, ker se želijo približati albumom ‘Blackout‘, ‘Love At First Sting‘ in ‘Lovedrive‘. Ne ve sicer, ali jim bo uspelo po vseh teh leti priti do te točke, a želja je močna. Kot je še povedal, so se osredotočili na to, da bi skladbe zvenele nekoliko trše.