Saxon novo skladbo posvetili umrlim zaradi Covida-19

Skupina Saxon
Skupina Saxon

Saxon so se s skladbo ‘Remember The Fallen‘ poklonili vsem umrlim zaradi bolezni Covid-19. Skladba pa bo tudi na njihovem prihajajočem ploščku ‘Carpe Diem‘.

Covid je na Biffa Byforda pustil velik pečat

Saxon so te dni izdali novi singel ‘Remember The Fallen‘, s katerim se želijo pokloniti milijonom mrtvim po vsem svetu, ki so po okužbi z virusom Covid-19 preminili. Podatki Svetovne zdravstvene organizacije kažejo, da je bilo do 10. januarja 2022 5.486.304 smrti povezanih z virusom.

To je hkrati že drugi singel, ki napoveduje plošček ‘Carpe Diem’.

Biff Byford pa je ob tem povedal: ‘Želel sem napisati skladbo o Covidu, o ljudeh, ki so zaradi njega umrli ter predstaviti svoje dojemanje, kako sem to doživljal. Nekateri vidiki vsega tega so precej skrivnostni in seveda še ni končano, kajne? Vsi bi se morali spomniti tistih, ki so umrli kot skupina ljudi, ki v resnici ne ve, zakaj so umrli, ker informacij ni bilo.’

Album ‘Carpe Diem‘, bo že triindvajseti studijski album skupine Saxon, izšel pa bo 4. februarja letos, in sicer pod okriljem glasbene založbe Silver Lining Music. Za produkcijo je poskrbel Andy Sneap, ki je že sodeloval z velikani, kot so Judas Priest, Machine Head, Killswitch Engage in še mnogimi drugimi. Posnet je bil v studiu Backstage Recording Studios v Derbyshireu za miksanje pa sta poskrbela, kar Byford in Sneap.

Byford je še dodal: ‘Mislim, da je to zelo intenziven album. morda nekaj te intenzivnosti izvira iz frustracije, ker v obdobju Covida nisem mogel storiti ničesar. Letos bomo precej zaposleni. V načrtu so festivali ki so bili prestavljeni izpred dveh let, želimo iti v Ameriko, kasneje v letu gremo tudi na turnejo po Veliki Britaniji in Evropi in tako kot vsi v resnici, držimo pesti, da se bo vse odvijalo, kot se mora. Snemamo tudi drugi album ‘Inspirations’, in ko to počnemo, nikoli ne veš, morda bomo napisali nekaj pesmi za naslednji naš album …’