Samuel Blues predstavlja PARANGAL/intro Rich&Mean

Samuel Blues (Samo Pivač)

Samuel Blues predstavlja svež album z naslovom ‘Parangal’, njegov šesti samostojni album! 

Samuel Blues/Samo Pivač je posebnež, ki v svoji samoniklosti in sebi lastni upornosti lepo beži pred recepturami instanta ter cenenimi klišeji. Mladi Jeseničan je dejansko stara, vsebine, življenjskih sledi, sporočil in navdiha polna duša, ki je v oddaljeni industrijski betonski džungli našel svoj košček odrešitve in sreče ter odklopa od krutosti hladnega sveta v svetu imaginarija močne poetike ter tistega nalezljivega ritma ter dušne prezence, ki jo je v korpus dobre glasbe vneslo življenje ob delti Mississipija.

Svojo analogno rešitev nujne glasbene eksistence je našel v formi provokativnega bluesovsko obarvanega lo-fi kantavtorstva, ki črpa svojo moč in navdih iz podob življenja, ki ga je, zavoljo preživetja in zdrave pameti, marsikdaj potrebno jemati s krepko dozo cinizma, sarkazma, humorja in življenjske modrosti, ki ni pridigarska, temveč namenjena zgolj ohranitvi mehurčka sreče, zaradi katere si ne poženemo serijsko krogle v glavo ter se izselimo iz stvarnosti, ki ni vedno seksi in lepa.

Kdaj? 20. december ob 21.00

Kje? Menza Pri Koritu, Metelkova, 1000 Ljubljana

Vstopnina: 5 EUR

Za intro bosta poskrbela Rich & Mean!

Ljubljanski bluesovsko-hiphopersko orientiran duet, ki za svoje ustvarjanje glasbe večinoma uporablja naravne ustne spretnosti na orglicah in škatlošešku (beatbox).

Miha Erič – “Rich” s svojim bogatim znanjem in sposobnostjo kirurške natančnosti rezkega vpihovanja v orglične mehanizme z občasnim posegom na ostrih drsnih kitarah, ki jih nosi v svojem naročju, poskrbi, da je soba vedno napolnjena z bogatim in prodornim zvokom ubijalske melodije.

Gazvoda Domen – “Mean” s svojimi zlobnimi, tepeškimi pljunki v mikrofone skrbi za časovno jasno definirane in ritmično umeščene melodije svojega bogatega sostorilca. Njegovo orožje izbora je t.i. škatlošešk (tudi znan pod imenom beatbox) z občasnimi bojnimi vzkliki in hudobnimi pripovedkami med samimi takti pljunkov.

Skupaj sta bogata in zlobna – Rich and Mean – partnerja v tem glasbenem zločinu!