Same babe januarja z novim albumom ‘Vražji bend’

Skupina Same babe (FOTO: Janez Pelko)
Skupina Same babe (FOTO: Janez Pelko)

SAME BABE bodo 9. januarja izdale svoj 4. studijski album z naslovom ‘Vražji bend‘, ki bo na spletu, CD-ju in LP-ju izšel pri založbi Pivec. Nov album bo zasedba z zanimivimi gosti obeležila s koncertom 19. januarja ob 20. uri v Kinu Šiška. Vstopnice v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Pohvalil jih je tudi Jure Longyka

‘Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično!’

Z zgornjimi besedami je Jure Longyka opisal glasbo domače zasedbe Same babe, ki neprisiljeno združuje slovensko ljudsko glasbo, poezijo in šanson. Skupina se je po izjemno uspešnih nastopih na Izštekanih, po razprodanem koncertu v Cankarjevem domu ter po gostovanjih v tujini, odpravila v zagrebški studio Kramasonik, kjer je posnela svoj četrti album z naslovom Vražji bend.

Same babe se tokrat predstavljajo kot šesterica, ki je svoj raznoroden zvok še razširila. Na Vražjem bendu, zasedbinem prvem električnem albumu, tako najdemo intimne a capelle in minimalistično akustiko, kot tudi polnokrvni rock s primesmi jazza in funka. Plošča je nastala ob gostovanju skupine v kultni oddaji Izštekani na Valu 202, za katerega so se Same babe odločile sestaviti poseben program, ki bi zasedbo »razgalil do obisti«. Skupina se je navezala na idejo ‘izštekanosti’ v smislu posebnega intimnega (ob)čutenja in pred poslušalce razgrnila zgodbo benda in njegovih članov – a ne skozi antološki sprehod, temveč z novimi avtorskimi komadi, uglasbitvami »žmohtnih« pesnikov in nekaterimi priredbami, ki so zaradi določenih razlogov povezane z zgodovino ‘Vražjega benda’.

Same babe bodo nov album premierno predstavile 19. januarja ob 20. uri v Kinu Šiška. Zasedbi se bodo na odru pridružili pesnik Ervin Fritz, kantavtor in nekdanji frontman benda Na lepem prijazni Andrej Trobentar ter jazz/blues/soul pevka Maja Predatoria. Vsi so tudi povezani z nastankom albuma.