Rudi Bučar z novo skladbo ‘Kemu si dala rožice?’

Rudi Bučar
Rudi Bučar

Rudi Bučar predstavlja ‘Kemu si dala rožice?‘, eno od njegovih istrskih priredb iz aktualnega albuma ‘Šentiment‘. S skladbo Rudi Bučar razkriva svoj istrski šentiment.

 

O skladbi ‘Kemu si dala rožice?’

Skladba ‘Kemu si dala rožice?’ je v svoji biti istrski ljudski napev. Z dvema dodatnima, avtorskima kiticama, je ljudsko skladbo Rudi Bučar spremenil v kanconeto, znotraj katere je zaznati etno in rock vplive, zborovski pridih pa ji je dodala množica glasov Okteta Aljaž in Vrhovk.

‘Kemu si dala rožice’ se nahaja na Rudijevem aktualnem albumu ‘Šentiment’, ki je izšel konec lanskega leta pri Celinki. Album ‘Šentiment’ je stilsko raznolik in čustveno močan album in vsebuje 11 tako avtorskih pesmi kot tradicionalnih ljudskih napevov, zborovskih priredb in priredb istrskih napevov, festivalskih uspešnic in zanimivih duetov.

‘Kemu si dala rožice’ je ena od tistih ljudskih, ki jih je Rudi spoznal in vzljubil v letih ukvarjanja z in ustvarjanja glasbe. In v nekem obdobju tega odraščanja ob (folk) muziki je Rudi začutil, da je promocija Istre in njene kulturne dediščine pravzaprav njegovo poslanstvo. Tako je njegov glasbeni izraz postal močno povezan z okoljem, v katerem živi in ustvarja, kar se čuti tudi na njegovem aktualnem albumu ‘Šentiment’.