‘Romeo & Julija’ – na vrhu Slo Top 50 in med trendi na YouTubu

Skupina Flirrt (FOTO: Jaka Kniplič)
Skupina Flirrt (FOTO: Jaka Kniplič)

Potem ko je ob izidu na lestvico Slo Top 50 skočila kot najvišje uvrščena novost, je bila jubilejna verzija hita ‘Romeo in Julija‘, skupine Flirrt, prejšnji teden najbolj predvajana slovenska skladba na naših radiih. – Že od izida je tudi med top 10 trendanimi glasbenimi vsebinami na YouTubu.

Flirrt so s pesmijo ‘Romeo in Julija pustili velik pečat na glasbeni sceni

Na prelomu tisočletja je skupina Flirrt izdala tretji studijski album ‘Univerzum‘. Pred tem, na vrhuncu globalne eksplozije Brit-popa, na čelu z bratoma Gallagher in Damonom Albarnom, so mladinci iz Ljubljane najstnicam že zrahljali košarice z ‘Jutranjim striptisom’ in albumom ‘Frizerski salon‘. Sledil je U2-jevski ‘Modroplavo‘ z uspešnicama ‘Ko je ni‘ in ‘Njena balada‘, potem pa je prišel hit, s katerim je študentski indie band postal vseslovenska pop atrakcija.

Skupina Flirrt zabava, ustvarja, se razvija, redno izdaja novo glasbo in veliko nastopa že četrt stoletja. Ob tem, da so se pozicionirali kot ‘resen’ pop bend, jih skupaj s preporodom glasbe ter pop kulture s preloma tisočletja odkrivajo vedno nove generacije poslušalcev. Njim, pa tudi nepopravljivim nostalgikom, je namenjena nova verzija hita ‘Romeo in Julija‘, pri kateri so sodelovali tudi Marko Ramljak (Gibonni), Krešimir Tomec (Cubismo) in Robert Pikl (Manouche).

‘Posneli smo že skoraj cel album, to je bil zadnja skladba. S kitaristom Luko Vundukom sva v našem starem placu ustvarjala to pesem, ko je zaigral danes zimzelen kitarski rif … in to je bilo to! Spomnim se tudi sestanka na založbi Menart, kjer smo ‘zapeli’ okoli izbire prvega singla. Mi smo stavili na pesem, ki kasneje sploh ni izšla samostojno, založba pa je izbrala skladbo, ki smo jo naslovili ‘Oktober ni za Romea in Julijo‘. In zapletlo se je že pri naslovu. Bilo je napeto, energija res ni bila dobra, a smo poslušali založbo,’ se spominja soavtor in pevec Rok Lunaček ter priznava, da je bila to modra odločitev.

Flirrt so se povzepli visoko na lestvico.
Flirrt so se povzepli visoko na lestvico.

Potreben je bil le en teden radijskega predvajanja in nastop pri Mariu Galuniču, da se je pesem prijela. Ko smo imeli konec tedna špil v ljubljanskem Eldoradu, je ta pokal po šivih in vsi so peli z nami. Ko se je čez nekaj dni vse skupaj ponovilo še na Koroškem, nam je bilo jasno, da je ‘Romeo in Julija’ hit, s katerim je bend stopil stopničko višje. Sledila je turneja, razprodana Rdeča dvorana v Velenju … niz uspešnic, ki se do danes še ni prekinil, a ta pesem je med vsemi najbolje preživela test časa in postala zimzeleni slovenski pop hit. – FLIRRT