Rok Lunaček z novo pesmijo Ljubezen iz navade

Foto: Boštjan Tacol

Kantavtor Rok Lunaček predstavlja novo skladbo “Ljubezen iz navade”. Subtilno, nežno, žalostno pesem je posnel skupaj s Karmen Kaan, pevko dua Mon’Ami.

“Ljubezen iz navade je besedna zveza, ki v resnici ne bi smela obstajati. Pa vendarle živi. Povsod okoli nas najdemo zasevke le-te; bodisi med dvema, bodisi med nami vsemi. Pesem sem napisal dobro leto nazaj. Sprva je bila spisana za skupino Orlek, no, na koncu pa je očitno mati usoda želela, da jo posnamem za svoj samostojni album, ki počasi, a sigurno dobiva svojo poslednjo formo,” o skladbi pravi njen avtor Rok Lunaček. Rok se je kot solo izvajalec prvič javnosti predstavil s skladbo “Ob morju”, njegova druga, “Nisem kriv”, je bila uvrščena na kompilacijo “Imamo dobro glasbo”, zatem pa je izdal še dve: “Prišla si tiho” in “Uteha šoferjev in nočnih izmen”. Danes je tu “Ljubezen iz navade”.

Rok Lunaček in Karmen Kaan

Roka verjetno poznate kot avtorja in kot gonilno silo skupine Flirrt:“Veliko pišem tudi za druge izvajalce, hkrati pa pripravljamo veliko novega tudi z mojo prvo ljubeznijo, skupino Flirrt. A tale sklop pesmi iz kantavtorskega kroga, torej moje največje osebne intime … no, te pesmi so pa iz posebnega predala mojih občutkov. Včasih kar malce boječe posežem po njih; so le izrazito bolj intimne kot morda kakšna druga.” Ljubezen iz navade govori o popolni odtujenosti, o ohladitvi odnosa. Rok s Karmen sicer sodeluje že slabi dve leti in tako do potankosti pozna njen glas in njegovo izraznost. In zato, ker ima zelo piten glas, si sodelovanja ni mogel predstavljati drugače.

Naslednje leto solo album

Rok sicer za prihodnje leto pripravlja solo album “Pogled čez ograjo življenja”. Polovico skladb je že posnel, decembra pa se zapira v studio, kjer bo posnel še nekaj novih. Prihajajoč album bo najmanj dvojni: “Album se deli na dva sklopa: prvi nosi tiste najbolj žalostne stihe, pri katerih imam velikokrat cmok v grlu. No, drugi del albuma, pa so smešne pravljice in zgodbe in trenutno smo v snemanju te faze. Torej pade veliko nasmeškov. Moje pesmi, so del mojega življenja in najverjetneje tudi življenja marsikoga drugega. No, v resnici pesmi so življenje. In vedno mi je v veselje, če se kdo najde med verzi in ga poboža kakšna nota,” o prihajajočem albumu pravi Rok Lunaček.