Roger Waters: avdio-vizualen orgazem v Zagrebu

Watersovo provokativno sporočilo v Zagrebu. (FOTO: Simon Adamič)
Watersovo provokativno sporočilo v Zagrebu. (FOTO: Simon Adamič)

Roger Waters, nekdanja gonilna sila priljubljene progresivne rock zasedbe Pink Floyd se je tokrat v sklopu turneje ‘Us and Them‘ po sedmih letih znova ustavil v prestolnici naših južnih sosedov na Hrvaškem.

(FOTO: Simon Adamič in Nejc Zupančič)

 

Waters jasno in glasno izraža svoje politično stališče

Lani je po petindvajsetih letih izdal nov samostojni album ‘Is This the Life We Really Want?‘ in popolnoma logičen je bil naslednji korak, nova svetovna turneja. Na srečo in veselje mnogih se je tokrat ustavil tudi v zagrebški Areni in svojim avdio – vizualnim koncertom v zagrebško prestolnico prinesel spektakel, ki je pustil marsikoga odprtih ust.

Z osupljivim koncertom, na katerem so bili tako stari, kot tudi mladi pa je Waters tokrat jasno in glasbeno pokazal tudi svoje politično stališče. Na odru pa mu je družbo delala še devetčlanska zasedba z Watersom na čelu. Pravzaprav je bil že od nekdaj politično opredeljen, a zdi se, da je tokrat glede tega najbolj glasen. Z vrhunskim spektaklom in samosvojostjo je še enkrat več dokazal, da je prava provokativna rock zvezda, ki navduši slehernega obiskovalca koncerta.

V Zagreb se je vrnil po sedmih letih. (FOTO: Nejc Zupančič)
V Zagreb se je vrnil po sedmih letih. (FOTO: Nejc Zupančič)

V dveh urah in dvajsetih minutah (z vmesnim dvajsetminutnim odmorom) je Waters odigral številne skladbe legendarne zasedbe Pink Floyd, predstavil pa nam je tudi nove skladbe iz aktualnega ploščka ‘Is This the Life That We Really Want?’. Da, sploh z največjimi uspešnicami legendarnih Pink Floydov je navdušil in množica je z njim glasno prepevala in se zibala v ritmu.

Predrzno stališče je izrazil tudi z napisom ‘Trump je svinja‘ in tako množici pokazal, kaj si misli o trenutnem predsedniku Amerike in njegovem političnem stališču. Waters je zagotovo tisti glasbenik, ki bi rad rušil zidove (‘The Wall‘), medtem ko bi jih Trump rad gradil.

Povedal je, kaj si misli o Trumpu. (FOTO: Simon Adamič)
Povedal je, kaj si misli o Trumpu. (FOTO: Simon Adamič)

Edinstven, predrzen, samosvoj, ustvarjalni genij … vse to so besede, s katerimi bi lahko opisali Watersa, ki je v Zagrebu poskrbel za izjemen spektakel, ki si ga bomo zapolnili za vse večne čase. In prav vse to je tisto, kar dela Watersa tako drugačnega, predvsem pa uspešnega. Po bučnem aplavzu se je za bis na oder vrnil in od občinstva poslovil s skladbama ‘Mother’ in ‘Comfortably Numb’. Sledile so bučne ovacije legendarnemu glasbeniku. Waters, hvala za nepozaben koncert in upamo, da boš z glasbo rušil vse zidove na poti do svobode in sreče za vse nas, prebivalce planeta Zemlja.