Rod Stewart februarja prvič v Zagrebu!

Koncert bo 2. februarja v Areni Zagreb.
Koncert bo 2. februarja v Areni Zagreb.

Eno izmed največjih svetovnih glasbenih imen in glas uspešnic, ki so desetletja odmevale po radiu in polnile koncertne dvorane (‘Sailing‘, ‘The First Cut Is The Deepest‘, ‘Rhythm of My Heart‘ in ‘Maggie May‘), bo 2. februarja prišel v zagrebško Areno, kjer ga boste lahko slišali v živo!

72-letni Rod Stewart je dvakratni član rock n’ roll dvorane slavnih in je eden najboljših umetnikov vseh časov, ki je v zadnjih petdesetih letih prodal več kot 200 milijonov albumov po vsem svetu. Njegovi številni uspehi vključujejo šest izdanih albumov, ki so se znašli na najvišjem mestu v Veliki Britaniji, vključno z 62 hit singli. Leta 2016 je za svoje zasluge v glasbi in humanitarnem delu prejel naziv viteza.

 

Nekaj zanimivosti o pevcu

Rod Stewart bo poskusil navdušiti tudi v Zagrebu. (FOTO: YouTube)
Rod Stewart bo poskusil navdušiti tudi v Zagrebu. (FOTO: YouTube)

Pred koncertom pa prinašamo tudi nekaj zanimivosti iz življenja legendarnega pevca. Edinstveni umetnik, pevska legenda, rock zvezda, toda izkušeni glasbeni klovn ima v rokavu še vedno nekaj presenečenj! Mnogi tega ne vedo, toda poleg glasbe je ena od velikih ljubezni Stewarta tudi zlaganje modelčkov vlakov.

Pri tem je celo tako uspešen, da so bili njegovi modeli predstavljeni v številnih strokovnih revijah. Je oče osmih otrok in, kot sam ponosno poudari, je prav družina njegovo najljubše zatočišče pred javnostjo. Vsi so izjemno športni. Rod je velik oboževalec nogometnega kluba Celtic, njegov oče pa je navijač škotske nogometne lige. Sin Liam, katerega ‘naše gore list’ punca ga je seznanila z lepotami Hrvaške, je profesionalni hokejist.

 

Kratka biografija

2. februarja bo nastopil v areni Zagreb.
2. februarja bo nastopil v areni Zagreb.

Rod Stewart je britanski rock pevec iz Highgata v Londonu, prvotno najbolj znan kot predstavnik skupine The Jeff Beck Group, zaslovel pa je tudi s samostojno kariero. Njegov glasbeni začetek sega v leto 1961, kot član skupine Jeff Beck se je kasneje pridružil Faces, ki so leta 1969 izdali prvi solo album ‘Old Raincoat Will Never Let You Down’, ki mu je sledil ‘Gasoline Alley’ leta 1970, vendar je bila njegova tretja izdaja ‘Every Picture Tells a Story’, zaradi katere je postal gospodinjsko ime. Dosegel je prvo mesto na skorajda vseh glasbenih lestvicah v Veliki Britaniji. Roker je pred kratkim praznoval 50 let glasbenega ustvarjanja z izdajo 29. samostojnega albuma ‘Another Country’.

S svojimi predstavami po Severni Ameriki in Evropi je leta 2013 navdušil s turnejo ‘Live the Life Tour’, ki jo je tudi razprodal, nato pa se je podal na ‘Under The Summer Stars’ serijo koncertov, ki jih je v juniju izvedel na prostem. Leta 2016 je z albumom ‘Another Country’ odšel po Veliki Britaniji in Irski na turnejo ‘Another Country All Hits’, ki se bo februarja preselila tudi v notranjost dvoran.