Rock Partyzani:  Rock ‘n’ roll gverila ne pojenja

FOTO: 15 LET Rock Partyzanov (FB dogodek)

V sklopu praznovanj svojega petnajstega rojstnega dne so se nasledniki atrakcije Agropop, ki jo že ravno toliko časa vodi »El Comandante« Aleš Klinar- Klinči, združeni pod imenom Rock Partyzani, vrnili na kraj svojega prvega skupnega zločina. V legendarni Orto Bar, kjer so pred petnajstimi leti izvedli svoj prvi nastop.

Kot je že bilo nakazano uvodoma, se za zasedbo začenja pestro obdobje, saj je pred njimi serija koncertov, na katerih bodo publiki predstavljali svoj glasbeni opus, dopolnjen z različnimi aktualnimi ali zimzelenimi uspešnicami in še dodatno začinjen s satirično nostalgijo, povezano z nekdanjo skupno državo, takšnim ali drugačnim patriotizmom in še čem tretjim. Obletnici so se poklonili tudi z novim albumom, naslovljenim Na juriš!, na katerem se nahajajo stare in nove stvaritve, med drugim tudi ‘Zadnji ples’, na katerem so se zasedbi pridružile vse tri pevke: Darja Drobnič-Didi, Anja Baš in Karmen Klinc.

Kar se tiče samega nastopa, lahko dodam, da so nam Rock Partyzani pripravili točno to, kar smo lahko od njih pričakovali. Polnokrvno rock ‘n’ roll veselico, na kateri smo lahko slišali stare in nove uspešnice, začinjene z različnimi venčki, kjer si je zasedba izposodila hite svojih stanovskih kolegov oziroma že ponarodele partizanske pesmi kova ‘Na juriš’ in ‘Bandiera Rossa’. In kot se rojstni dan spodobi, je zasedba na koncert povabila tudi nekaj prijateljev, med drugim tudi Jerneja Dirnbeka (Mi2) in del kolektiva Hellcats.

Je bil dogodek vreden obiska? Vsekakor, pa čeprav gre za ideje in humor, ki smo jih tekom let (verjetno) slišali že prevečkrat. Kajti dokler bo obstajalo povpraševanje, bo obstajala tudi ponudba, katero pa mislim, da bodo gospod Klinar in tovarišija zagotavljali še vrsto let.

Se je pa pri vsem tem smiselno vprašati, ali so si organizatorji za dogodek izbrali nekoliko neprimeren dan, saj so se v Ljubljani isti čas mudili tudi Elvis Jackson, ki so Rock Partyzanom skoraj zagotovo prevzeli kar lep procent publike.