Robert Trujillo (Metallica) o prihodnosti Big 4

V projektu Big 4 so: Metallica, Megadeth, Slayer in Anthrax.
V projektu Big 4 so: Metallica, Megadeth, Slayer in Anthrax.

Robert Trujillo, basist zasedbe Metallica je dejal, da ne razpravljajo o koncertih BIG 4, kajti Slayer so naznanili svoje slovo od koncertnih odrov.

Je vsega kriv značaj Dava Mustaina?

Tako imenovani Big Four, so sestavljeni in štirih velikanov thrash metala – Metallice, Megadeth, Slayer in Anthrax. Prvič so skupaj nastopili 16. junija 2010 pred 81 tisoč glavo množico na festivalu Sonisphere na Poljskem. Kot del Sonisphere festivala so se tisto leto skupaj pojavili še šestkrat. Nato so svojo skupen pohod nadaljevali leta 2011, ko je sledilo kar nekaj koncertov, zadnjič pa so skupaj nastopili 14. septembra 2011 na stadionu Yankee v New York Cityju. Po tem so Metallica, Slayer in Anthrax skupaj imeli še številne koncerte, skupine Megadeth pa ni bilo prisotne.

Nedavno pa so Trujilla vprašali, kaj se bo zgodilo z Big Four, glede na to, da so Slayer napovedali upokojitev, le ta pa je dejal: ‘Če sem iskren, nisem slišal nobenega pogovora o Big Four. Radi imamo Slayerje, jaz imam rad Slayerje, oni so ena izmed mojih najljubših skupin. Tudi Anthrax so neverjetni. In bilo je super, da smo vse to naredili pred nekaj leti. Ampak nisem slišal nobenega pogovora o tem. Mislim, očitno je, da smo na sredini turneje. In nisem prepričan o tem, kaj počnejo ostale skupine. Vem, Slayer so zagotovo na svoji zadnji turneji. Nisem prepričan, da so Slayer pripravljeni na kaj takega, ali pač?’

Dodal je še: ‘To je čudno vprašanje, ker o tem ni bilo govora ali razprave, kajti vsi smo sredi nečesa. Zato niti ne vem, kako naj bi na to odgovoril. Lahko pa rečem, da je bila neverjetna izkušnja in vsi smo takrat eksplodirali. Bilo je nekaj, kar nihče sploh ni verjel, da bi se lahko zgodilo, a se je. In bilo je lepo. Ampak veste, na določeni točki se vsi premaknemo naprej in se začnemo zavedati svojih stvari. In to je točka, na kateri smo vsi v tem trenutku.’

Lani je Dave Mustaine, frontman zasedbe Megadeth namignil, da bi z veseljem še koncertiral pod imenom Big 4, a pod pogojem, da bi bile vse skupine obravnavane enakovredno in, da Metallica ne bi imela daljšega nastopa, kot ostali trije.

Že pred leti pa je Tom Araya, frontman zasedbe Slayer dejal, da je edina stvar, ki zavira projekt Big 4 pogled in značaj določenih posameznikov v skupini. Kasneje so oboževalci začeli špekulirati, da govori o Mustainu iz zasedbe Megadeth.