Rob Halford navdušen nad skupino Babymetal

Rob Halford je velik ljubitelj mačk.(FOTO: Janez Pelko)
Rob Halford (FOTO: Janez Pelko)

Legendarni pevec priljubljene zasedbe Judas Priest Rob Halford je nedavno dejal, da je skupina Babymetal pravi japonski fenomen in, da kljub odhodu Yuimetal še vedno zvenijo odlično.

Rob Halford ne skriva navdušenja nad skupino Babaymetal

Karizmatični Rob Halford je dejal, da so Babymetal pravzaprav ‘ena od najbolj edinstvenih metalskih izkušenj na svetu’. Da jih resnično spoštuje in ceni pa priča tudi dejstvo, da se jim je leta 2016 na podelitivi nagrad Alternative Press Awards pridružil na odru.

Skupina Babymetal (FOTO: Wikipedia)
Skupina Babymetal (FOTO: Wikipedia)

V intervjuju za Bandwagon Asia je Halford dejal: ‘Mislim, da so Babymetal ena od najbolj edinstvenih metalskih izkušenj na svetu v tem trenutku. Ne samo njihov videz in slog in vse, kar jih obdaja vizualno, ampak so resnično neverjetna skupina. Pred leti sem jih spoznal v Ameriki in imajo resnično strast do metala, vedo vse o metal glasbi in ustvarile so zelo čaroben občutek in izkušnjo v svetu metala. Delajo resnično trdo, da ustvarijo nekaj edinstvenega in mislim, da so poplačanane za neverjetno delo.’

Dodal je še: ‘Pravzaprav sem gledal njihov nov video za pesem ‘Starlight‘ in tudi brez članice, ki jih je zapustila, še vedno zvenijo odlično.’

Yuimetal je skupino Babymetal zapustila prejšnji teden ter se v zapisu opravičila vsem oboževalcem skupine ter zapisala, da si je skupino želela zapustiti že dlje časa, saj bi rada sama ustvarjala pod umetniškim imenom Yui Mizuno.