Riblja Čorba že to soboto v Areni Stožice

Bliža se koncert.
Bliža se koncert.

Največji koncert Riblje Čorbe doslej v Sloveniji in edini ob 40. jubileju skupine obljublja še nevideno na koncertnih odrih!

Zasedba obljublja tudi ekskluziven repertoar s kompozicijami iz prihajajočega novega, že 20. albuma, v goste pa so poleg ostalih povabili tudi čisto poseben pevski zbor!

 

Za ogrevanje bodo poskrbeli Van Gogh

Glavni gostje večera – Van Gogh

18. novembra bo v Areni Stožice v Ljubljani divje. Obeta se praznovanje 40. obletnice ene najbolj ikoničnih in najvplivnejših rock skupin iz nekdanje skupne države, Riblja čorba, za uvod v spektakularno praznovanje pa bo poskrbela srbska rock eksplozija, skupina Van Gogh.

Z Ribljo čorbo smo stari, dobri prijatelji in v veliko čast nam je, da bomo skupaj proslavili ta jubilej. Pričakujete lahko energijski, čustveno nabiti glasbeni set, kjer seveda ne bo manjkalo tudi ljubezenskih balad. Skupaj bomo poleteli na krilih glasbe,’ nam je zaupal vodja skupine Van Gogh, karizmatični kitarist in pevec,  Zvonimir Đukić Đule.

 

Riblja Čorba s številnim uspešnicami

Riblja Čorba, z neprekosljivim rock frontmanom in poetom, Boro Ðorđevićem na čelu, se je v zgodovino rocka zapisala z uspešnicami, kot so ‘Pogledaj dom svoj andjele’ ‘Ostani đubre do kraja’, ‘Na zapadu ništa novo’, ‘Nemoj da ideš mojom ulicom’, ‘Volim, volim žene’, ‘Neću da ispadnem životinja’, ‘Amsterdam’ in mnogimi drugimi.

Na koncertu pa bodo predstavili tudi nekaj še čisto svežih, neslišanih pesmi iz novega, že 20. studijskega albuma, ki je v nastajanju.

Z novim albumom upamo na dober sprejem pri publiki. Skladba ‘Da tebe nije’, ki smo jo med prvimi spustili v eter, je že postala pravi hit. Prav tako je bila skladba, ki smo jo doslej le igrali, imenuje se ‘Smešan, grešan i pogrešan’,  pri publiki dobro sprejeta,’ pove Bora, ki se je s skupino pred nedavnim vrnil s turneje po ZDA in ponosno poudari, da bodo gostje presenečenja slovenski rock velikani, na katere je ustvarjanje Riblje Čorbe pustilo velik pečat ter legendarni pevec in kitarist, ki je tesno povezan z njihovim nastankom.

Boro Đorđević že komaj čaka na spektakel v Stožicah

Posebna atrakcija za oko in uho bo zagotovo tudi 25-članski mešani pevski zbor Doma za starejše Danice Vogrinec iz Maribora, v katerem je povprečna starost pevcev in pevk 83 let, s Čorbo pa bodo neutrudno prepevali najbolj udarne rokovske komade.

Oni so dokaz, da rock preprosto imaš v sebi ali pa ga nimaš. In če ga imaš, traja za vse življenje!’ pravi skupina.

A seznam gostov se s tem še ne konča. Riblja čorba si bo oder delila še z Đorđem Davidom iz beograjske skupine Generacija 5, ki bo zapel pesem avtorja Bore »’Dolazim za pet minuta’  ter nastop Azre Kozličić iz TV showa ‘Nikada nije kasno’, ki bo zapela pesem ‘Daj ne pitaj’, ki jo je uglasbil Gibonni.

Koncert bo kot edini letos uradno zaznamoval ta jubilej skupine, z akustičnim setom pa se bodo ljubezenske balade še bolj dotaknile src obiskovalcev.

 

O Riblji Čorbi

Riblja Čorba obstaja že 40 let, a vseskozi koncertira po celem svetu. Dolgo in uspešno kariero skupine spremljajo bogati rezultati: 19 studijskih albumov, 5 live albumov, 4 singel plošče, več kot 300 izdanih pesmi, več kot milijon prodanih albumov, nekaj tisoč izvedenih koncertov in 8 knjig.

Riblja Čorba je prav gotovo ena od skupin, ki je pustila močan pečat na ex-yu sceni, s tem ko je bila kar nekajkrat razglašena za skupino leta in z vsem, kar je ustvarila v preteklih letih.