Reški Projekt s prvencem “Zaustavi vrijeme”

Reška skupina Projekt je lani izdala svoj težko pričakovani prvenec “Zaustavi vrijeme”. Album vsebuje deset avtorskih pesmi, med njimi tudi odlične single “Zaustavi vrijeme”, “10DODeset”, “Daj” , “Gledaj kako letim” in “Blizu”. Plošča je bila posneta v studiu GIS blizu Reke in izdana pri Aquarius Records. Produkcija in mastering sta delo Mateja Zeca.

Projekt je osvežitev na hrvaški glasbeni sceni – radijski pop-rock z inteligentnimi, premišljenimi, včasih malce provokativnimi besedili, ki ga spremlja solidna ritem sekcija, melodične kitare, vrhunski vokali, ponekod pa tudi “drzen” klavir, saksofon, pozavna, tolkala, violina, harmonika, klaviature in pevski zbor. Čeprav se Projekt s svojimi glasbenimi izrazi, zanimivimi aranžmaji, širino inštrumentov in raznolikostjo repertoarja razlikuje od svojih sodobnikov, so njihove pesmi izjemno nalezljive.

Andrija Zrinski, vokali in kitara, je o albumu povedal:

Od ustanovitve skupine do izida albuma sta minili skoraj natanko dve leti. Celoten album je posnel Matej Zec in moram priznati, da sem vesel, da smo imeli priložnost sodelovati z njim – celoten postopek je bil zelo dobra kombinacija zabave, užitka in dela, če se temu lahko tako reče. Matej je preprosto genij.

O albumu se lahko pogovarjamo na več ravneh in iz več različnih zornih kotov, torej uresničitev sanj, začetek, kompilacija sprejetih pesmi, kompromis, ljubezen. Glede na trenutno stanje ne vem, kakšna bo promocija. Ne vem, morda bomo vzeli akustične instrumente in igrali sredi ceste. Ta del me skrbi. Na album smo vključili deset pesmi in ga poimenovali po prvem singlu. Iskreno, res si želim, da bi čim več ljudi poslušalo album od začetka do konca.