Red Hot Chili Peppers ustvarjajo nov studijski album

Skupina Red Hot Chili Pappers (FOTO: Jam Base)
Skupina Red Hot Chili Pappers (FOTO: Jam Base)

Konec lanskega leta so Red Hot Chili Peppers potrdili, da se je v zasedbo vrnil kitarist John Frusciante, zdaj pa so presenetili še z novico, da ustvarjajo nov studijski album.

 

Podrobnosti o ploščku za enkrat še niso znane

V nedavnem intervjuju za glasbeno revijo Rolling Stone je spregovoril bobnar Chad Smith in potrdil, da skupaj s kitaristom Fruscianteom ustvarjajo nov studijski album.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Hot Chili Peppers (@chilipeppers) on

Chad Smith je dejal: ‘Dobil sem stroga navodila za ta intervju: NE GOVORI NIČESAR V POVEZAVI S SKUPINO. Ampak, da, John je nazaj v skupini in to vedo vsi. Napeti smo. Za enkrat imamo potrjene samo festivalske nastope. Za zdaj se bomo večinoma osredotočili na nove pesmi in pisanje novega albuma. Resnično samo navdušeni nad ustvarjanjem nove glasbe.’

Na vprašanje, ali to pomeni, da je skupina sredi snemanja novega ploščka pa je Smith pojasnil: ‘Da. To je vse, kar lahko povem.’

Decembra lani so Red Hot Chili Peppers širnem svetu sporočili, da se v skupino vrača kitarist John Frusciante, z Joshom Klinghoffeom, ki je zadnje desetletje igral z njimi pa so prekinili sodelovanje.

Frusciante je v preteklosti z Red Hoti sodeloval pri albumih ‘Mother’s Milk‘ (1989) in ‘Blood Sugar Sex Magik‘ (1991), nato pa se je zaradi vedno večje slave in priljubljenosti skupine ni več znašel in zapustil skupino. Leta 1999 se je nato vrnil in sodeloval pri ‘Californication‘, ‘By The Way‘ in ‘Stadium Arcadium‘, leta 2009 pa se je znova poslovil, namesto njega pa je vskočil Klinghoffer.

Red Hote pa boste lahko 13. junija ujeli tudi v Italiji, ko bodo nastopili na vedno bolj priljubljenem festivalu Firenze Rocks.