Red Hot Chili Peppers prekinili sodelovanje z dosedajšnjim managementom

Skupina Red Hot Chili Pappers (FOTO: Jam Base)
Skupina Red Hot Chili Pappers (FOTO: Jam Base)

Po poročanju Hits Daily Double se je skupina Red Hot Chili Pappers razžla z managementom Q Prime, ki sta jo vodila Peter Mensch in Cliff Burnstein.

Sodelovali so od leta 1999

V prihodnje bo za Red Hote skrbel Guy Oseary, ki med drugim skrbi tudi za irske rockerje U2 ter kraljico popa Madonno. Q Prime management je za zasedbo Red Hot Chili Pappers skrbel od leta 1999, svoj pomembni delež so prispevali tudi pri uspehu skupin Metallica, Def Leppard in številnih drugih. Pod svojim okriljem pa imajo tudi zasedbe Muse, Disturbed, Volbeat in druge.

Red Hoti veljajo za eno najuspešnejših rock zasedb v zgodovini, prodali so namreč več kot 60 milijonov izvodov albumov, prejeli kar šest glasbenih nagrad grammy in aprila 2012 postali del Rock And Roll Hall Of Fame.

Lani pa so Red Hoti po desetih letih v skupino nazaj sprejeli kitarista Johna Frusciantea. Frusciante je svoj delež pustil na kar šestih studijskih albumih, vključno z ‘Mother’s Milk‘ (1989), ‘Blood Sugar Sex Magik‘ (1991) in ‘Californication‘ (1999), ki veljajo za komercialno najuspešnejše ploščke skupine.