Raiven bo na gradu ustoličila Kralja Babilona

Raiven (Avtorica fotografije_Samantha Kandinsky)

Kraljestvo svojih REM-sanj, ki jih je zbrala na EP- plošči, Raiven seli na Ljubljanski grad. Koncert v okviru Grajske muzike, ki bo 3. oktobra ob 21. uri, napoveduje s singlom Kralj Babilona z aktualne EP-plošče.

Raiven (Avtorica fotografije_Samantha Kandinsky)

“Kralj Babilona je sopomenka za hudiča. Ker nisem hotela uporabiti te besede v besedilu, sem šla raziskovat, kako bi jo lahko na malo lepši način zapakirala. Na splošno so me vedno zanimale religije v povezavi z zgodovino. In zdi se mi, da ima to področje veliko besed, ki so redko uporabljene pri nas v umetnosti, tako v besedilih skladb kot v poeziji in v knjigah,” je o svojem novem singlu povedala Raiven.

Na gradu bo akademsko izobražena pevka in harfistka nastopila s koncertnim repertoarjem, ki ga je izoblikovala tako na festivalskih odrih, kot je EXIT, kot na polakustičnih oz. polelektričnih nastopih to poletje.

“Koncert na Ljubljanskem gradu se bo razlikoval od promocijskega koncerta v SiTi Teatru že s samo postavitvijo odra in bo vizualno še bolj privlačen. Večji del koncerta bodo z mano na odru plesalci in tudi na malo drugačen način bomo prepletli akustiko z elektroniko, kajti na drugih koncertih imam ali samo eno ali drugo. Tu pa bo prvič preplet obojega,” je pojasnila Raiven.

Koncert bo potovanje ob elektronskih ritmih in zdaj že nepogrešljivi spremljavi godal. Na njem bo Raiven predstavila svoj vzporedni svet … potovanje v svet rožnatih samorogov, ptic, ki se vračajo na nebo, in žarenja, ki je tem bolj bleščeče, manj ko je svetlobe in luči. Hkrati pa se bo energija skladb, ki so nastale v njenem zadnjem ustvarjalnem ciklu, kot so Širni ocean, Nisem kriva, KAOS in Kralj Babilona, potenciala s plesno-vizualno predstavo.

Sinergija skladb z dark dub/trap/bass ritmiko in filmsko melodiko ob zapeljivih in na trenutke katarzičnih vokalnih linijah Raiven se bo tokrat dvignila nad Ljubljano.