Queen + Adam Lambert napovedali evropsko turnejo

Queen in Adam Lambert. (FOTO: Wikipedia)
Queen in Adam Lambert. (FOTO: Wikipedia)

Brian May, Roger Taylor in Adam Lambert, so napovedali evropsko turnejo Rhapsody tour, ki se bo začela 24. maja v Bologniji (Italija) in zaključila 1. julija v Kopenhagnu na Danskem.

Queen + Adam Lambert – Rhapsody Tour Europe!

The all-conquering “Rhapsody” tour swings into Europe. Queen + Adam Lambert announce hugely anticipated “Rhapsody" concert experience to play UK and Europe in 2020. Tickets on sale TODAY 9am GMT / 10am CET: http://www.queenonline.com/upcoming_shows

Objavil/a Queen dne Torek, 24. september 2019

Z evropsko turnejo bodo začeli spomladi prihodnje leto

Kljub smrti nenadomestljivega in nepozabnega frontmana Freddieja Mercuryja je zasedba Queen z Adamom Lambertom na vokalu še vedno ‘vroča roba’, zato so se odločili, da bodo prihodnje leto razveselili vse svoje oboževalce na stari celini. V sklopu turneje Rhapsody bodo imeli 16 koncertov, od tega jih bodo kar pet odigrali v legendarni londonski areni O2.

Queen in Adam Lambert so nedavno zaključili s turnejo po severni Ameriki in tako nastopili pred 400.000 glavo množico. Pred evropsko turnejo pa bodo imeli še koncerte v južni Koreji, na Japonskem, v Avstraliji ter na Novi Zelandiji.

Brian May je na svoji uradni spletni strani zapisal: ‘Popolnoma nov Rhapsody spektakel je že označen kot ‘čudo tehničnega napredka’. Po novem letu začnemo s sedemnajstimi nastopi v velikih arenah in stadionih po južni Koreji, Japonski, Avstraliji in Novi Zelandiji. Ekstravaganca bo nato pozno spomladi prispela v Veliko Britanijo in Evropo, saj se bosta originalna člana skupine Queen Brian May in Roger Taylor znova združila z dolgoletnim frontmanom Adamom Lambertom na vokalu za izvedbo 16 koncertov v osmih državah od konca maja do začetka julija.’

Koncertni datumi evropske turneje Rhapsody:
24. maj: Bologna Unipol Arena, Italija
26. maj: Paris AccorHotels Arena, Francija
27. maj: Antwerp Sportspalais, Belgija
29. maj: Amsterdam Ziggo Dome, Nizozemska
30. maj: Amsterdam Ziggo Dome, Nizozemska
2. junij: London O2, Anglija
3. junij: London O2, Anglija
5. junij: London O2, Anglija
6. junij: London O2, Anglija
9. junij: London O2, Anglija
11. junij: Manchester Arena, Anglija
24. junij: Berlin Mercedes-Benz Arena, Nemčija
26. junij: Cologne Lanxess Arena, Nemčija
28. junij: Zurich Hallenstadion, Švica
29. junij: Munich Olympiahalle, Nemčija
1. julij: Copenhagen Royal Arena, Danska