Psihomodo Pop prihajajo v Maribor

Skupina Psihomodo Pop
Skupina Psihomodo Pop

Zagrebška skupina Psihomodo Pop 18. septembra prihaja v mariborsko Hišo OZ, kjer bodo oder zatresli s surovo močjo rock’n’rolla in svojimi največjimi uspešnicami kot so: ‘Frida’, ‘Kad sam imao 16’, ‘Osjećam se haj, mozak baj, baj’, ‘Natrag u garažu’, ‘Telegram Sam’, ‘Ramona’ in ‘Ja volim samo sebe’.

Obeta se prava rock and roll poslastica

Fantje, znani po ognjevitih in prepričljivih odrskih nastopih, so glasbo rock’n’rolla pretvorili v življenjski stil, ki so ga živeli in navduševali s scenografijo in izrazitim nastopom. Z markantnim frontmanom Davorjem Gobcem na čelu, na odru ustvarijo posebno atmosfero s katero so si pridobili privrženo občinstvo in navduševali na koncertih po vsej Evropi.

Sledila bo predstavitev novega albuma ‘Digitalno nebo‘ s katerega že poznamo hite ‘Ako želiš biti moja’ , ‘Sve će biti u redu’ in ‘Deja vu’.

Psihomodo Pop so bili ustanovljeni leta 1983, z bliskovito hitrostjo pa so zavzeli vse države nekdanje Jugoslavije. Z navdihom skupin Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed, Velvet Underground, T. Rex, The Vibrators in Ramones so se zarisali na zemljevid najboljšega rock’n’rolla nekdanje skupne države. Njihov prvi album ‘Godina zmaja‘, izdan leta 1988, je zasedbo nemudoma povzdignil v status vodilne skupine takratne rock scene, s hitom ‘Ja volim samo sebe‘ pa so bili po mnogih časopisnih anketah razglašeni za pesem leta. Leta 1990 so se odpravili na turnejo po takratni Sovjetski zvezi, kjer so razprodali kar 60 koncertov, leto pa so okronali z nastopom s svetovno znanimi Ramones na koncertih v Ljubljani in Zagrebu. Za sabo imajo Psihomodo Pop že impresivnih 16 albumov, predzadnji album ‘Ćiribu Ćiriba‘ pa so izdali ob svoji okrogli 30-letnici, leta 2014.

Vstopnico lahko kupite TUKAJ.