Prismojeni profesorji bluesa z novim videom napovedujejo album

Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

El Paradiso‘ napoveduje ‘PRISMOJENI?’, nov album, ki bo luč dneva ugledal aprila. Prismojenci ga bodo premierno predstavili 9. aprila 2020 v Kinu Šiška.

 

Uspelo jim je posneti prvi video

Kdo bi si mislil, da bodo Prismojeni profesorji bluesa spacali svoj prvi videospot? Posneli so ga na njihovi priljubljeni počitniški destinaciji, v Zrčah na otoku Pag. Sprva se jim je zdela ideja o plošči v slovenskem jeziku slaba. A ker vsaka slaba ideja v prismojenem univerzumu sčasoma postane dobra, je tudi pesem, kateri so namenili spot, v slovenščini s slovenskim naslovom ‘El Paradiso’. Videospot je posnel Darko Herič.

Prismojenci napovedujejo številne novosti. Nov spot, nova plošča, ter nov član prismojene zbornice, Aleš Uhan – Peško. Nekoč jim je nekdo omenil, naj posnamejo kakšno pesem v turbofolk maniri, zato so preventivno iskali igralca sintisajzerja in ga tudi našli. V Berlinu. Kot vsak pravi ansambel so pač potrebovali enega gasterbajterja, da prinese sveže trende z zahodne Evrope. Predstavljen bo na koncertu v Kinu Šiška 9. aprila 2020, kjer boste lahko na lastne oči premierno slišali zgoščenko z naslovom ‘PRISMOJENI?‘.

Vstopnice na voljo na Eventimovih prodajnih mestih in prek spleta.

Na kratko o skupini


Prismojeni profesorji bluesa
 so nedvomno ena naših najbolj markantnih glasbenih skupin zadnjega desetletja, ki ubrano pljuje skozi razne glasbenožanrske tokove – od bluesovskega hrepenenja, do funkovske ležernosti, rockovsko-psihedelične note, countryjevske melodike in soul pridiha.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati dejstva, da so Prismojenci že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe kot samih koncertov ter znajo iz slednjih ustvariti prave pravcate glasbene poslastice in mojstrovine. Od leta 2008/2009, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Posneli so dve studijski plošči, ‘Family’ (2016) in ‘Wacky Blues Professors’ (2018), ter koncertno dvojno ploščo iz Križank z naslovom ‘Live in Križank’e (2017). Pečat so pustili tudi na uspešnem tromesečnem gostovanju v ZDA in več koncertih po Evropi.