Prismojeni profesorji bluesa septembra v SiTi teatru

Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Če ste se želeli sprehoditi in uživati v mirnem ljubljanskem večeru, so vam Prismojeni profesorji bluesa zanesljivo že prekrižali načrte s svojo neprekinjeno turnejo, ki traja vse od leta 2014.

Covid-19 jo je zagodel tudi Prismojencem

Potem pa je prišel Covid-19 ter načrte prekrižal Prismojencem. Koncert ob izidu plošče ‘PRISMOJENI?‘ v Kinu Šiška so morali fantje trikrat prestaviti. Z rastočim obupom so čakali na svoj trenutek slave pod žarometi. In ga po dolgem letu in pol le dočakali! V četrto gre rado, pravijo. Svojo zadnjo ploščo, prvo v slovenščini, bodo fantje na letnem odru SiTi teatra premierno predstavili v celoti. Manjkali pa ne bodo niti starejši komadi, bistroumne priredbe ter še kakšen cukrček.

Prismojeni profesorji bluesa so že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe, ki jo odlikuje virtuozno obvladovanje inštrumentov, kot koncertnih šusov, ki kar kipijo od nebrzdane energije. Od leta 2008/2009, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Pečat so pustili tudi na uspešnem tromesečnem gostovanju v ZDA in številnih koncertih po Evropi. Posneli so dvojno koncertno ploščo iz Križank ter tri studijske plošče.