Prismojeni profesorji bluesa oktobra v Kinu Šiška

Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Prismojeni profesorji bluesa (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Prismojeni profesorji bluesa bodo koncert ob izidu nove plošče ‘PRISMOJENI?‘ izvedli 29. oktobra v Kinu Šiška.

V tretje gre rado

V skladu z ukrepi proti širjenju koronavirusa moramo koncert Prismojenih profesorjev bluesa ob izidu nove plošče – skupaj z izidom plošče – ponovno prestaviti. V tretje gre rado, pravijo. Močno upamo, da res.

Prismojenci napovedujejo številne novosti. Nov spot, nova plošča, ter nov član prismojene zbornice, Aleš Uhan – Peško. Nekoč jim je nekdo omenil, naj posnamejo kakšno pesem v turbofolk maniri, zato so preventivno iskali igralca sintisajzerja in ga tudi našli. V Berlinu. Kot vsak pravi ansambel so pač potrebovali enega gasterbajterja, da prinese sveže trende z zahodne Evrope. Predstavljen bo na koncertu v Kinu Šiška 29. oktobra 2020, kjer boste lahko na lastne oči premierno slišali zgoščenko z naslovom ‘PRISMOJENI?‘, ki jo bodo izdali pri NIKA Records.

Na kratko o Prismojencih

Prismojeni profesorji bluesa so nedvomno ena naših najbolj markantnih glasbenih skupin zadnjega desetletja, ki ubrano pljuje skozi razne glasbenožanrske tokove – od bluesovskega hrepenenja, do funkovske ležernosti, rockovsko-psihedelične note, countryjevske melodike in soul pridiha.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati dejstva, da so Prismojenci že neštetokrat dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe kot samih koncertov ter znajo iz slednjih ustvariti prave pravcate glasbene poslastice in mojstrovine. Od leta 2008/2009, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Posneli so dve studijski plošči, ‘Family(2016) in ‘Wacky Blues Professors (2018), ter koncertno dvojno ploščo iz Križank z naslovomLive in Križanke (2017). Pečat so pustili tudi na uspešnem tromesečnem gostovanju v ZDA in več koncertih po Evropi.