Prihodnje leto na festivalu Exit tudi legendarni The Cure

Skupina The Cure
Skupina The Cure

Festival Exit, ki se je lani okitil z naslovom najboljšega evropskega festivala, se bo v Srbiji, v Novem Sadu, odvijal prihodnje leto med 4. in 7. julijem. The Cure bodo s serijo skrbno izbranih lokacij koncertov obeležili 40. obletnico delovanja zasedbe.

The Cure bodo nastopili na Petrovaradinski trdnjavi

Eden največjih bendov v zgodovini popularne glasbe prihaja na EXIT! Potem ko so The Cure letos s kar 65.000 obiskovalci razprodali Hyde park v Londonu, se rock giganti odpravljajo na jubilejno in morda tudi zadnjo turnejo s katero bodo obeležili 40 let glasbenega obstoja. V glasbeni reviji NME so njihov nedavni koncert označili kot čisto perfekcijo in jih poimenovali kar ‘božanski geniji’.

EXIT se je znašel na seznamu koncertov zasedbe izključno zaradi želje frontmena Roberta Smitha, in sicer zaradi dobrega glasu, ki se širi o festivalu po svetu. The Cure bodo na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu nastopili 4. julija!

Festival Exit bo tudi prihodnje leto postregel s pestro ponudbo nastopajočih. (FOTO: Exit festival)
Festival Exit bo tudi prihodnje leto postregel s pestro ponudbo nastopajočih. (FOTO: Exit festival)

Dušan Kovačevič, eden od ustanoviteljev festival Exit je na današnji novinarski konferenci povedal, da ni bilo lahko priti do skupine: ‘Vsako leto, že od začetkov festivala, smo skupini The Cure pošiljali ponudbe za nastop, in letos, ko so skoraj največji v karieri, se oni javijo nam.’ Glasbeni kritik Dragan Ambozić je k temu še dodal, da je to neverjetna novica in da gre zagotovo za enega najpomembnejših nastopov v zgodovini festivala.

Glede na to, da bo skupina nastopila na le nekaterih evropskih festivalih in ker poznavalci pravijo, da bodo vstopnice za njihov nastop v letu 2019 med najbolj zaželenimi, je EXIT zagotovo prava poletna destinacija. Frontman benda Robert Smith je s svojimi kompanjoni v Sloveniji nastopil leta 1989 v Hali Tivoli, v naši bližini so bili še leta 2016 na Dunaju, zdaj sledi Novi Sad. Na velikem odru bodo zagotovo zazvenele uspešnice kot so ‘Friday I’m in Love’, ‘Lovesong’, ‘Pictures of You’, ‘In Between Days’, ‘Boys Don’t Cry’, ‘Close to Me’, Love Cats’, ‘Just Like Heaven’, ‘A Forest’ in druge …

Vstopnice po posebni ceni od 23. oktobra!
Že prihodnji teden, 23. oktobra, bodo v prodajo vstopile štiridnevne vstopnice s kar 55%
popustom, in sicer po naslednjih cenah:
o Štiridnevne vstopnice – 58 EUR
o Parter (četrtek) – 27 EUR
o Fan pit (četrtek) – 35 EUR
o VIP Gold (četrtek) – 105 EUR
Vstopnice bodo v prodaji na vseh prodajnih mestih Kompas Young in Supra Travel ter na
www.supratravel.si in www.kompasyoung.si.