Pridi nocoj! Ne v Tivoli, ampak kar v Pale!

Festival, ki se v Ajdovščini letos organizira že četrto leto, bo julija poskrbel, da se približek spektakla, ki ga obljubljajo v ljubljanskem Tivoliju, zgodi kar v naših, domačih Palah. Festival ALE V PALE bo letos ob raznoliki zasedbi slovenskih in tujih ustvarjalcev v naše konce pripeljal ikono slovenske glasbe. Prihaja Magnifico!

Dva večera odličnih glasbenih nastopov

Festival Ale v Pale, ki si že zadnje štiri leta prizadeva Ajdovščino postaviti na sam vrh seznama krajev z odličnimi glasbenimi festivali, bo letos poskrbel, da se potešijo skoraj vsi glasbeni okusi. V petek, 19. 7. 2024 in soboto, 20. 7. 2024, se nam na glavnem odru, poimenovanem po letošnjem partnerju festivala Tosla Nutricosmetics, obetata dva večera s pravo zvezdniško zasedbo. Kdo bo z nami?

Karte že v prodaji!

Petek, 19. 7. 2024

Ljubljenci slovenske alternativne scene MRFY se vračajo na oder festivala. Na festivalu so tri tisoč glavo množico navduševali že leta 2022, tokrat pa se z novo glasbo in dodano kilometrino vračajo kot headlinerji petkovega večera. Na odru se jim bo pridružil Vazz z bendom. Ta predstavlja vodilni glas slovenskega raperskega momentuma, ki ga ajdovska publika že zelo dobro pozna. Festival letos predstavlja tudi novost v svoji selekciji nastopajočih. Na odrske deske bodo prvič stopili tudi tuji bendi. Prvi večer se nam bodo predstavili srbski četvorec Koikoi. Moči bodo ti združili s še enim novomeškim bendom, mladimi ustvarjalci iz skupine Plateau.

Sobota, 20. 7. 2024

Sobota predstavlja veliki večer festivala z očetom slovenske plesne glasbe Magnificom. Preden bomo v Palah zaplesali, pa se bodo na festivalskem odru zvrstili še drugi nastopajoči. Direktno z Izole bo na oder uletel fenomen Drill, ki bo reprsko štafeto predal še eni vzhajajoči zvezdi z obale, Masayah. Na obisku bodo pa tudi sosedi – spoznali bomo retro-plesno skupino Porto Morto iz Zagreba, ki bodo na oder stopili za nadobudno mlado zasedbo Regen.

Sobota bo za razvajanje na soncu

Kot vsako leto bo tudi letos poskrbljeno za vrsto zabavnih aktivnosti. Kreativno se bomo sproščali ob delavnici glinarjenja in kolažiranja, obiskovalci bodo lahko vezli na majice in drug tekstil, vsak pa se bo lahko tudi okrasil – za tiste bolj pogumne bo na voljo tetoviranje, za tiste, ki si želijo manj trajne oblike pa poslikava s kano. Preizkusili se boste lahko tudi v Pelicon pongu in drugih zabavnih igrah. Tradicionalni AVP Skate Session bo potekal vzporedno z dnevnim dogajanjem, zato ob obisku ne spreglejte tudi pestrega dogajanja na rampah.

Se vidimo v Palah!

Karte za dogodek so trenutno še na voljo po EARLY BIRD ceni. Kupite jih lahko preko spletne strani Olaii in na njihovih prodajnih mestih. Poleg tega pa Klub ajdovskih študentov in dijakov svojim članom v času uradnih ur ponuja še cenejše karte, po subvencionirani ceni.

Ne spreglejte Ale v Pale na Facebooku in Instagramu.