Premierno predstavljamo slovensko rock skupino POTNIK!

Skupina Potnik (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Potnik (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Potnik je skupina, ki jo sestavljajo Luka Furlan, Žiga Dodič, Erik FIlipčič in Manuel Kocjančič, ki prihajajo iz Obale. Fantje ustvarjajo avtorsko glasbo v slovenskem jeziku, ki ima po njihovih besedah ‘vgrajen filter za plehkost’.

O skupini Potnikc

Besedila se nanašajo na odnose med ljudmi, ena kritizirajo površinskost, z drugimi obravnavajo avtentičnost posameznikovega pogleda na svet in kritizirajo normiranje posameznika v družbene norme. Glasba temelji na klasični rockovski zasedbi in modernih glasbenih elementih.

Od samega začetka njihovo ustvarjanje temelji na avtorski glasbi. Da skupino odlikuje kreativnost dokazuje tudi to, da se je v dobrem letu in pol nabralo za več kot en album glasbe. Album so nato res snemali skozi celo leto 2019, vendar je razlog za to brezkompromisnost in apetit po odličnosti. Pri snemanju so sodelovali z dolgoletnim producentom in klaviaturistom skupine Hamo&Tribute2Love, Denisom Horvatom. V začetku leta 2020 se nam tako obeta prvi album skupine POTNIK, ki ga bodo izdali pri založbi Dallas Records.

Na vprašanje ‘Kdo je Potnik?’ odgovarjajo: ‘Potnik je opazovalec na vlaku ali avtobusu, ki ne gleda v telefon, vendar opazuje ljudi, njihove medsebojne odnose, čuti njihovo bolečino in veselje. Potnik je prijazen neznanec, ki se pojavi v trenutku, ko ga potrebujete in vam ponudi pogovor ter razumevanje. On vas sliši in razume, posodi ramo ali pa se poveseli z vami. Za trenutek postane vaš najboljši prijatelj.’