Power metalci Minotauro izdali drugi album ‘Apocalyiptic Sense’

Minotauro z novim albumom. Foto: arhiv Minotauro

Minotauro je power metal zasedba, ki jo je leta 2010 ustanovil kitarist Roko Smajlagič. Skupaj s hrvaškim basistom Davorjem Paveličem sta k sodelovanju povabila še italijanskega bobnarja Emanuela Petruccija, kitarista Petra Pahorja in klaviaturista ter aranžerja Aleša Lavriča, ki je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in znanjem na področju tovrstne ter klasične glasbe veliko pripomogel h kvalitetnemu ustvarjanju. 

Med snemanjem albuma ‘Master of the Sea‘ se je zasedbi pridružil še pevec Rudy Berginc.

Album, zmiksan in masteriziran s strani nemškega producenta Achima Koehlerja, so obogatili tudi nekateri posebni gostje: Goran Edman (Yngwie Malmsteen, John Norum, Street Talk, Karmakanic) iz Švedske, Tom Nauman (Primal Fear, Sinner) iz Nemčije in slovenski kitarski virtuoz ter studijski glasbenik Bor Zuljan (Devil Doll, Šank Rock).

Minotauro redno sodeluje tudi s hrvaškim Istraphonic Orchestra in dirigentom Denisom Modrušanom.
Po izdaji albuma je Petra Pahorja zamenjal kitarist Damjan Caharija, ki je zaradi resnih zdravstvenih težav kmalu skupino tudi zapustil. Med nastajanjem novega albuma sta se zasedbi pridružila dva nova člana: kitarist Nik Smajlagič ter basist Enos Zuliani.

Fantje so 13. oktobra letos pod okriljem nemške glasbene založbe 7hard/7us multi media group izdali drugi stuidjski album ‘Apocalyiptic Sense’.