Posebni Gostje priredili predbožični “live stream” koncert

Posebni Gostje (Foto: Tina Zevnik)

Posebni Gostje, posebna glasbena zasedba z Gorenjske, je včeraj v sodelovanju s klubom Jedro iz Medvod priredila prav poseben enourni koncert, na katerem so predstavili tudi najnovejši singel ‘Vlak’. Pred kratkim so za skladbo izdali tudi videospot, ki ga je režiral Mark Breznik.

Ena tistih zasedb, katerih glasba venomer pričara nasmeh na obraz. Kjerkoli igrajo, je v zraku ljubezen, nič drugače pa ni bilo na njihovem nastopu, ki je tokrat prvič potekal preko spleta iz dvorane kluba Jedro. To je bil večer, prežet s humorističnimi pripombami in improvizirano komedijo med razigranimi člani zasedbe, ki se več kot očitno najbolj zabavajo takrat, ko so na odru v svojem posebnem elementu. Med spletnim prenosom so tako razumljivo izkoristili priložnost za prodajo novih božičnih bendovskih nogavic, s pomočjo gledalcev pa so iskali tudi naslov za njihov prihajajoči singel.

Njihov koncert si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.


Foto: Denys Shay

Več o skladbi in videospotu ‘Vlak’

Pevec Benjamin Burgar je o skladbi, pod katero se je kot producent ponovno podpisal Robert Oven, povedal: “Ko si mlad in neumen, imaš veliko željo po raziskovanju ali pa imaš vsega polno glave in bi za kratek čas pobegnil nekam drugam v tuji kraj, bi najraje sedel in spoznal. Ni važno, kam in kako daleč, važno je raziskovati in iskati meje svojega srca. Ta pesem je kot skriti kotički neodkritega in odprava v novi svet pozabljat zgodbe in odkrivat nove.”

“Pri vsaki skladbi dodamo nekaj novega. Tokrat je to videospot boljše kvalitete in bolj profesionalen pristop,” še dodaja Burgar, ki pravi, da bi singel izdali že prej, a se je vse skupaj zavleklo zaradi situacije s COVID-19. Videospot so snemali na Gorenjskem, od koder prihajajo. “Naša okolica nudi toliko lepih krajev, da nismo dolgo iskali lokacije. Le snemanje na železniški postaji je bilo bolj zahtevno, tako da je vlak prisoten le na začetku videospota. Imamo pa kombi!,” dodaja avtor glasbe in besedila.

Čeprav se sami redko vozijo v vlakom, se nostalgično spominjajo časov, ko so sedli na vlak in razmišljali o življenju. Takrat je nastalo največ idej za dobra besedila. Srčno si želijo, da bi ob vožji po domačih železnicah njihovo skladbo ‘Vlak’ poslušalo čim več popotnikov. “Misel, da bi v prihodnosti nekdo sedel na vlak, si nadel slušalke in poslušal skladbo ‘Vlak’, nam je zelo pri srcu.” 

Kaj pa pravijo o novem sodelovanju z režiserjem Markom Breznikom“V veliko veselje nam je bilo delati z njim! Mark je profesionalec z vizijo, ki ima malce bolj umetniški pristop, kot smo vajeni, tako da bomo nedvomno še sodelovali. Snemanje je bilo res zabavno. Začeli smo z zamudo, a se je vse srečno končalo. Nismo imeli večjih zapletov, predvsem po zaslugi našega režiserja.