Pop trendseterji Svemirko z novim albumom v Kinu Šiška!

Svemirko v Kinu Šiška, 13. 9. 2018. Foto: Aleš Rosa / arhiv Kina Šiška

Ena najbolj zaželenih in poželjivih koncertnih senzacij v naši regiji, markantni hrvaški pop trendseterji Svemirko, se z novim albumom vračajo v Šiško, da se skupaj dostojno poslovimo od poletja. Kdorkoli je bil na njihovem koncertu v Kinu Šiška, bo prišel tudi tokrat!

Datum: 8. 10. ob 20.30.

Ko se je pred približno štirimi leti Svemirko pod vodstvom glavne ustvarjalne sile benda Marka Vukovića sproščeno prizibal na sceno, verjetno še sam ni mislil, kako hiter vzpon ga čaka. Tri albume in zavidljivo število polnih dvoran pozneje ni več nobenega dvoma: Svemirko je ena najbolj priljubljenih zasedb v regiji. Križanje nostalgije in zvedavega pogleda v prihodnost, preplet znanih glasbenih prvin, zvrsti in filozofij, podan na povsem samosvoj način, preseganje meja z občutkom domačega – kakorkoli vzamete, Svemirko zna zadovoljiti še tako prefinjene poslušalce.

Zasedba z novembra 2020 izdano tretjo ploščo Skalamerija zaključuje albumsko trilogijo, ki jo sestavljata še prvenec Vanilija in njegov naslednik Tunguzija. Morda nekoliko drugačna od predhodnikov, plošča predstavlja Vukovićevo najbolj samosvoje avtorsko delo in se zazira v “džuskanje v prihodnosti”, kot so zapisali na Sound Report. Glede na “džuskanje” v preteklosti, ki nam ga je ob izdaji Tunguzije v Šiški pripravil Svemirko, je prihodnost vsekakor svetla.

Vstopnice za koncert so na voljo preko spleta in prodajne mreže Eventim.