P!nk je najuspešnejša izvajalka letošnjega leta

P!nk (FOTO: P!nk Facebook)
P!nk (FOTO: P!nk Facebook)

Ameriška glasbena revija Pollstar je priljubljeno ameriško pevko P!nk razglasila za najuspešnejšo izvajalko letošnjega leta.

P!nk samo letos s turnejo zaslužila skoraj 200 milijonov evrov

Glasbenica Alecia Beth Moore, ki jo bolje poznamo pod umetniškim imenom P!nk je letos imela 68 nastopov, njene koncerte pa si je ogledalo vrtoglavih 1,8 milijona ljudi. Iz tega razloga je glasbena revija Pollstar njeno turnejo razglasila za najuspešnejšo v letu 2019.

P!nk pa je ob tem za revijo Pollstar povedala: ‘Ne verjamem v žanre, ali meje. Epsko pri ustvarjanju nastopov s takšnim repertoarjem je to, da lahko priredim rockerski koncert, broadwajski nastop ali akustični večer. Želim, da čutite vse občutke. Obožujem gledališče in od tod najverjetneje vse izvira. Menim, da je to tisto, kar naredi resnično odličen šov. Če imate težave z lastnimi občutki, vas po dveh urah ne bo več z mano.’

P!nk že dlje časa velja za izjemno glasbeno izvajalko, ki na koncertih vedno znova preseneti tudi z neverjetnimi in osupljivimi akrobatskimi točkami, ki pustijo odprtih ust številne obiskovalce.

Z zadnjo turnejo Beautiful Trauma je P!nk začela 1. marca lani in zaključila novembra letos. V tem času je imela kar 157 koncertnih nastopov. Lani je s turnejo zaslužila 151,5 milijona evrov, letos pa še dodatnih 192,7 milijona evrov, kar jo je poneslo na 1. mesto lestvice najuspešnejših glasbenih turnej letošnjega leta. Na drugo mesto se je zavihtel Elton John z zaslužkom 189,8 milijona evrov, na tretje pa vse bolj priljubljeni Ed Shareen z 189,6 milijoni evri.