Placebo prestavili koncert v Zagrebu

Placebo (Foto: Promo)

Skupina Placebo se vrača v našo neposredno bližino. Lansko leto bi morali nastopiti (15. julija 2020) v Zagrebu, toda zaradi razmer s koronavirusom to ni bilo mogoče. Sedaj so ponudili nov datum, in sicer 26. junij 2021. Celoten aranžma s prevozom lahko naročite na Koncerti.net

Zasedba Placebo je bila ustanovljena leta 1994 v Londonu, kjer sta se na podzemni postaji ponovno srečala Brian Molko in Šved Stefan Olsdal, stara znanca iz neke luksemburške šole. Po skupnih vajah in nekaj nastopih sta se odločila ustanoviti skupino Ashtray Heart, ki se je kmalu preimenovala v Placebo. Bobnar skupine je postal Anglež Steve Hewitt, vendar je zaradi obveznosti pri svoji drugi skupini Breed Placebo kmalu spet zapustil. Zamenjal ga je Robert Schultzberg.

Leta 1996 so Placebo podpisali pogodbo z glasbeno založbo Deceptive Records in izdali prvo pesem Come Home. Opazil jih je David Bowie in jih, še preden so izdali prvi album, povabil kot spremljevalno skupino na svojo turnejo. Vse ostalo je zgodovina.

Sedaj, 26. junija 2021 se vračajo na Hrvaško, na ŠRC Šalato.

Vstopnico oz. aranžma lahko naročite na Koncerti.net.

FB dogodek najdete TUKAJ.