P’Jays z novim imenom in novim singlom ‘Spunky Traveler’

Pijammies so se preimenovali v P’Jays. (FOTO: Nada Žgank)
Pijammies so se preimenovali v P’Jays. (FOTO: Nada Žgank)

Na lanski 11. obletnici Kina Šiška je bil eden zadnjih koncertov pred popolnim lockdownom prav predstavitev debitantske plošče zasedbe Pijammies.

Iz Pijammies v P’Jays

Slabo leto pozneje ima skupina, zaradi odhoda nekaterih starih članov in prihoda novih moči, spremenjeno ime. Prav ste slišali, Pijammies so odslej P’Jays, kakršnakoli skrb pa je odveč: P’Jays so še vedno tehnično izjemni, koncertno udarni, zelo jazzy, delno funky, ravno prav groovy, ter bogatejši za nov singl ‘Spunky Traveler‘. Ta deluje kot izvenzakonski brat njihovega prvega sin(gl)a ‘Borut‘, ki se je prav tako nebrzdano strgal z verige in odbrzel v višave kitar, bobnov, basa, trobil in klaviatur ob delikatni spremljavi godalnega kvarteta. Komad šiba v značilno prefinjeni songwriterski formi in dovršeni izvedbi, ki jo vsakič pričakujemo in tudi dobimo od teh mladih mačkov.

Spunky Traveler‘ napoveduje novo ploščo, ki bo uradno izšla ob njihovem nastopu na letošnjem Jazz festivalu Ljubljana, še prej pa jih lahko ujamete tudi na letošnjem Festivalu Lent in še na kakšnem večjem odru.