Peter Lovšin predstavlja glasbeno-dokumentarni film ‘Ti lahko’

'Ti lahko' dokumentarni film

PUNK ZVEZDA, KI JE POSTAL KANTAVTOR

Za Perotom Lovšinom je 40 let pevske kariere, izdal je petalbumov s Pankrtitri Sokoli in kar deset samostojnih albumov.

Oktobra bo filmski prostor obogatil s celovečernim glasbeno – dokumentarnim filmom Pero Lovšin – TI LAHKO.

Pero film napoveduje tudi z novim singlom NA DOBRI POTI z zadnjega studijskega albuma, ki je nastal v sodelovanju s PRISMOJENIMI PROFESORJI BLUESA in videospotom iz filma.

Film Pero Lovšin – TI LAHKO pripoveduje zgodbo o Perotu Lovšinuprvi punk zvezdi nekdanje vzhodne Evrope. O njegovem ustvarjanju glasbene pa tudi neglasbene slovenske zgodovine. Od uporniškega anarhizma sedemdesetih let prejšnjega stoletja, osamosvajanja in demonstracij na Kongresnem trgu v Ljubljani, pa do evropskega nogometnega prvenstva leta 2000 v Amsterdamu in današnjih dni.
Kamera Perota spremlja med nastopi v malih slovenskih mestih, s Pankrti na Dunaju in na velikem odru Cankarjevega doma. Z njim se zabavamo na rojstnodnevnih zabavah in doživljamo ustvarjanje zadnje plošče, z njim smo na poti in doma. Pero je anarhist, Janez Kranjski Janez, poje o tem, da gre Slovenija naprej in o tem, da to ni več Slovenija. On lahko! On je na Dobri poti!

V filmu nastopajo: Pero Lovšin, Pankrti, Big Foot Mama, Prismojeni profesorji bluesa, Glen Matlock (Sex Pistols), Birsa Brothers, Španski borci ter Darja Lovšin, Matej Lovšin, Igor Vidmar, Gregor Tomc, Peter Mlakar, Borut Mehle in Žare Pak.

Režija: Jani Sever, direktor fotografije: Darko Herič, montaža: Miloš Kaliušek, obdelava zvoka Julij Zornik, producent: Nina Jeglič, produkcija: Sever&Sever 2018

V filmu nastopajo: Pero Lovšin, Pankrti, Big Foot Mama, Prismojeni profesorji bluesa, Glen Matlock (Sex Pistols), Birsa Brothers, Španski borci ter Darja Lovšin, Matej Lovšin, Igor Vidmar, Gregor Tomc, Peter Mlakar, Borut Mehle in Žare Pak.

Premiera filma / petek, 28. septembra 2018, CUK KINO ŠIŠKA
Redno v kinematografih / od četrtka, 4. oktobra 2018.