Persefone s klubsko turnejo tudi v Ljubljani

Persefone predstavljajo album Aathma. Foto: persefone.com

Andorski progresivni death metalci Persefone se po letošnjih Metaldays vračajo v Slovenijo. 26. marca 2018 jih pričakujemo v Orto Baru na headliner koncertu, pospremilo pa jih dvoje sorodnih skandinavcev, Oddland ter Defecto.

Persefone so se slovenski publiki prvič prestavili že leta 2010, kot support Obituary. V letih delovanja od 2001 so predstavili pet studijskih albumov, zadnjega po imenu Aathma letos februarja. Z njim se bodo pri nas ustavili v okviru klubske turneje, ki se bo zvrstila v marcu in aprilu prihajajočega leta.

Persefone marca v Ljubljani. Foto: persefone.com

Bend, ki je postavil žepno državico na zemljevid težke scene, je prvi album predstavil leta 2004, Truth Inside the Shades. Zaradi izjemnega odziva so nadaljevali v svojem postavljenem stilu in že 2006 izdali 70 minutno stvaritev v treh komadih, Core. Album še vedno velja za enega boljših izdelkov progresivnega metala dosedaj.

V šestnajstih letih je zasedba na menjala predvsem bobnarje, poseben nivo tolkalske kompleksnosti so predstavili leta 2009 z albumom Shin-ken – zanimivo zgodbo o japonskem samurajstvu in zen filozofiji. To je bil končni korak na poti vseevropske prepoznavnosti, ki so jo dosegli 2010 z vabilom ameriških klasikov Obituary na turnejo po stari celini.

V tem obdobju so pričeli z ustvarjanjem po mnenju številnih kritikov najboljšega svojega produkta, albuma Spiritual Migration, ki je izšel 2013. Z njim so dosegli izjemen nivo tehnične in vsebinske kompleksnosti, ki se nadaljuje tudi v letošnjo Aathmo. Večplasten album ob poslušanju zahteva visoko stopnjo čuječnosti in ob vsaki predstavitvi odgrne še kakšno dimenzijo.

Persefone, Orto Bar, 26. marec 2018. Foto: persefone.com

Persefone so 2017 začeli svojo prvo samostojno turnejo, ki je bila več kot uspešna, in se počasi prek festivalov in klubskih nastopov steka v vse večja prizorišča. Vsi, ki ste jih torej ujeli letos poleti ter tisti, ki jih še niste, vabljeni marca v Orto Bar na še eno seanso.

KDO: Persefone
KJE: Orto Bar, Ljubljana

Vstopnice stanejo 15 evrov v predprodaji, 18 na dan koncerta. Na voljo prek On Parole, v trgovini Truga in na blagajni Orto Bara.