Perpetuum Jazzile ob jubileju 4x razprodali Cankarjev dom

Perpetuum Jazzile (Foto: Simone Di Luca)

Naš svetovno znani vokalni orkester je prvih 40 let delovanja proslavil s štirimi Vokalnimi ekstazami

Perpetuum Jazzile je našem v osrednjem nacionalnem kulturnem hramu prikazal vrhunsko dveurno glasbeno predstavo, v kateri je občinstvo lahko uživalo v domišljenem izboru skladb, brezhibni izvedbi pesmi cele zasedbe in solističnih nastopih, ambient pa so odlično dopolnile video projekcije in teater luči.

Da bo Cankarjev dom za uvod v jesenski počitniški teden gostil vrhunsko glasbeno poslastico, je bilo jasno že ob koncu poletja. Skupina Perpetuum Jazzile je nenazadnje še vedno edini slovenski izvajalec, ki je dva dni zapored gostoval v areni Stožice – tokrat pa so mojstri pevci namenoma izbrali bolj intimno prizorišče, kjer nastopajo največji svetovni umetniki. Štiri koncerte so razprodali že vnaprej, tako da je ostalo v zraku le še vprašanje, kaj bodo prikazali ob 40-letnici delovanja.

Perpetuum Jazzile (Foto: Simone Di Luca)

Mogoče je kdo pogrešal kakšnega gosta ali vsaj vskok katerega od vidnejših članov iz preteklih postav, a v resnici jih ni nihče pogrešal. Perpetuum Jazzile se je ob žlahtnem jubileju predstavil tak kot je tukaj in zdaj, v vrhunski glasbeno-vizualni produkciji, v katero so bili vpleteni mojstri, ki sodelujejo pri ustvarjanju velikih regionalnih in evropskih koncertnih ter TV-produkcij.

Žanrsko so se pevci sprehodili čez klasiko, filmsko, tradicionalno, narodnozabavno, jazz, soul, pop in rock glasbo, disco, sambo, rock n roll … poželi glasen aplavz za poklon Davidu Bowieju, občinstvo razvneli z venčkom hitov skupine Abba, vmes vtkali vse single z jubilejnega albuma ‘Smells Like …’ (‘Derniere Danse’, ‘We Will Rock You / Radio Ga Ga’ in ‘Smells Like Teen Spirit’), seveda ni šlo brez ‘Africe’, ob stoječih ovacijah pa so se od občinstva poslovili s pomenljivim Jacksonovim človekom v ogledalu.

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile se je ob jubileju predstavil v izvrstni kondiciji, kar je letos že dokazal tudi z razprodanimi turnejami po Balkanu, Dalmaciji in Italiji. Vsi ljubitelji glasbe, ki so ostali brez vstopnic ali pa bi želeli vse skupaj še enkrat podoživeti, bodo to lahko storili ob posnetku koncerta, posneli so tudi gradivo za naslednji spot, načrtov za prihodnost pa ekipi tudi ne manjka.

Perpetuum Jazzile (Foto: Simone Di Luca)