Pavlov s koncertom v Tivoliju

Foto: Anže Malis
Foto: Anže Malis

Četrtkovi koncerti pred MGLC Švicarijo se pričenjajo in 7. julija bodo v parku nastopili litijski Pavlov. Vstop je prost.

Pavlov je tričlanska slovenska glasbena skupina, ki je nastala leta 2017. S kombiniranjem elementov post-punk revival in new wave glasbe ustvarjajo polje temnejšega indie rocka. Skupina so Marcel Kralj (vokal, kitara), Domen Malis (bobni) in Miha Medvešek (bas kitara), pri nastopih v živo pa se jim pridruži Aljoša Končar (kitara, sintetizator). Po nekaj izdanih singlih, ki so neredko pristali tudi med kandidati za popevko tedna na Valu 202, je skupina ob koncu leta 2021 izdala dolgometražni prvenec Predor.

Ta si je prislužil naziv plata tedna na radiu Terminal. Žanrsko bi njihovo glasbo lahko umestili v območje skupin, kot so Editors, Depeche Mode, White Lies, Interpol itd. Med gradnike njihove glasbe sodijo spremljajoči kovinsko doneči bobni, močno prodorni bas in slikovito abstraktni verzi, ki kličejo v slovenskem jeziku.

Izbor: Radio Terminal, prva slovenska spletna radijska postaja, ki novo in urbano glasbo predstavlja na interaktiven način.

Ob četrtkih so razstave v MGLC Švicariji na ogled do 22.00.

Facebook dogodek