Parquet Courts so trenutno najbolj vroč band v New Yorku

Parquet Courts so trenutno najbolj vroč band v New Yorku
Parquet Courts - foto: Promo

Parquet Courts so pri založbi Rough Trade Records izdali težko pričakovani novi album ‘Sympathy For Life‘. Ob albumu je izšel intriganten singel in pripadajoči videospot “Homo Sapien.

Album ‘Sympathy For Life’ je nadvse instinktiven izdelek, je psihadelična pripoved, ki raziskuje sveža ozemlja ter hkrati ostaja zvest samemu sebi. Čeprav je nov singel ‘Homo Sapien’ zelo očitno kitarski izdelek, je vseeno čutiti globok ‘groovy’ prizvok. Pripadajoči videospot je režirala Marisa Gesualdi.

Parquet Courts so ob izidu albuma, ki žanje odlične kritiške odzive, napovedali še plejado 11 dogodkov na svetovni ravni, ki bodo pospremili izid albuma SYMPATHY FOR LIFE. Prvi dogodek se je zgodil v New Yorku, na dogodku LGBTJ+ skupnosti- “Walking At A Downtown Pace’. Drugi dogodek se je zgodil v Tokiu, v sodelovanju z založbo Big Love Records, tretji pa v Parizu, kjer kitarist zasedbe A. Savage priredil tečaj slikanja tihožitja. Več informacij o teh zanimivih dogodkih si lahko preberete na spletni strani benda.

Album ‘Sympathy For Life’ je nastal iz serije improviziranih ‘jamov’, glavna producenta albuma sta Rodaidh McDonald (The XX, Hot Chip, David Byrne) in John Parish (PJ Harvey, Aldous Harding, Dry Cleaning). Album ‘Sympathy For Life’ se od predhodnika razlikuje po tem, da daje več poudarka gruva kot ritmu. ‘Večina pesmi je nastala tako, da smo glasbene improvizacije spravili v kalup v postprodukciji. ‘, razloži Austin Brown. ‘ Naše največje bogastvo je to, da smo skupaj kot bend. Po desetih letih obstoja razumemo, da smo inspiracija, drug drugemu. Najbolje se izražamo skozi improvizacijo. ‘ Zasedba je dobesedno semplala lastne posnetke, ukalupila jih je ter jih razrezala v več manjših delčkov, ritme in melodije, z namenom, da bi ustvarili nekaj novega.

Naslovnica albuma Sympathy For Life

Seznam skladb:

1. Walking at a Downtown Pace
2. Black Widow Spider
3. Marathon Of Anger
4. Just Shadows
5. Plant Life
6. Application/Apparatus
7. Homo Sapien
8. Sympathy For Life
9. Zoom Out
10. Trullo
11. Pulcinella