Paraf bodo nastopili na OrtoFestu

Skupina Paraf (FOTO: Mirjana Šarić)
Skupina Paraf (FOTO: Mirjana Šarić)

Ob 40-letnici punka na Reki je leta 2019 na novo zaživela skupina Paraf. Skupina Paraf je sicer nastala ob koncu leta 1976, ustanovili so jo najstniki iz Reke.

Predstavili bodo album ‘DELTA live’

Ustanovitelji, Valter Kocijančić (vokali, kitara), Zdravko Čabrijan (bas kitara) ter Dušan Ladavac (bobni) so bili v navezi s podobno punk skupino iz istega mesta, Termiti , dejavno pa so se povezali s sceno iz Ljubljane. Po odmevnem koncertu v Klubu Gromka na Metelkovi ter nastopu na Orto Festu leta 2019, kjer so Paraf nastopili z zasedbo Valter svira Parafe, ter nastopu na koncertnem dogodku RI – LJ NEW WAVE REUNION leta 2022 v Kinu Šiška, se legendarni punkerji iz bivše skupne države, prvič v polni zasedbi, s pevkama Vim Colo in Ivo Močibob, odpravljajo na Orto fest, kjer bodo predstavili aktualni album ‘DELTA live‘.

 

 

Na odru jim bodo družbo delali Grč

GRČ je shock dark rock zasedba, ki je nastala na Reki leta 1982. Leta 1983 je bila pri ljubljanski založbi FV izdana kaseta – na A strani so bili posnetki skupine GRČ, na B strani pa posnetki skupine Mrtvi kanal. Ponatis v obliki vinila je letošnjega leta izdala italijanska založba F.O.A.D. RECORDS. Zasedba je skozi leta večkrat menjala postavo, edini od ustanovnih članov je ostal Zoran Štajdohar – Zoff.

Glasba, ki jo ustvarja skupina GRČ je disonantna, štrli izven različnih žanrskih okvirjev ter na tak način tudi nazorno prikazuje samo idejno zasnovo benda – ustvarjati glasbo spontano, brez ustaljenih pravil in predpisov.