Pankrti se okrobra vračajo v Halo Tivoli

Pankrti se vračajo! Ob 45.obletnici z velikim koncertom v legendarni ljubljanski Hali Tivoli. Kot se spodobi za tak jubilej, bodo na koncertu nastopili tudi številni gostje. Vstopnice lahko kupite TUKAJ.

 

Pankrti že večkrat razprodali Hali Tivoli

PANKRTI bodo nastopili v originalni postavi kot ob koncu delovanja: Pero Lovšin – Gnus, Bore Kramberger, Slavc Colnarič, Bogo Pretnar, Marc Kavaš.

Vstopnice po nižjih cenah so na voljo v predprodaji od 24 eur, na vseh Eventimovih prodajnih mestih in Petrol bencinskih servisih.

PANKRTI so večkrat samostojno nastopili v legendarni Hali Tivoli in jo vsakič takoj razprodali, nazadnje na povratnem koncertu ob 30. obletnici leta 2007. Ob njihovi 40.obletnici, pa so Pankrti razprodali tudi ljubljansko Areno Stožice, kjer je kot posebni gost nastopil tudi Glen Matlock, ustanovni član skupine Sex Pistols.

 

Kratka biografija skupine Pankrti

Pankrti so svojo glasbeno pot začeli pred 40 leti, natančneje leta 1977 s svojim prvim nastopom oktobra na Gimnaziji Moste. V tem času so ena za drugo nastajale mnoge provokativne pesmi kot so ‘Anarhist’, ‘Lublana je bulana’, ‘Totalna revolucija’, ‘Metka’, katerim so kasneje sledile ‘Za železno zaveso’, ‘Zvečer v mestu’, ‘Osmi dan’ , ‘Umazane igre’, ‘Bandiera Rossa’ in številne druge.

Pankrti so s svojim delovanjem pisali zgodovino tako na glasbenem, kulturnem kot političnem področju,ter se zavedno zapisali v zgodovino kot fenomen, ki še zdaj spremlja tako mlado, kot starejšo generacijo.

Skupina Pankrti (FOTO: press)
Skupina Pankrti (FOTO: press)

Pankrti veljajo za največjo tovrstno skupino vseh časov za Železno zaveso.

O njih je bil posnet dokumentarni film Dolgcajt po istoimenski plošči. Leta 2007 jim je Slovenski muzej novejše zgodovine priredil enomesečno fotografsko razstavo, kar se je zgodilo prvič v Sloveniji, da je katera glasbena skupina dobila svojo razstavo v tem muzeju.

Kot prvi slovenski skupini, je bila v njihovo čast postavljena spominska plošča na gimnaziji Moste.