Pankrti novembra v Loškem pubu

Pankrti, Loški pub.

Legendarna skupina letos proslavlja svojo 40. obletnico. Ljubitelji jih bodo lahko ujeli tudi na klubskem koncertu v enem najboljših rock klubov pri nas, v Loškem pubu v Škofji Loki.

Pankrti na tiskovni konferenci ob 40. letnici delovanja. Foto: Neža Pečan

Predstavili nam bodo presek najpomembnejših glasbenih del v njihovi 40.letni karieri, kamor se uvrščajo nepozabne ‘Lublana je bulana’, ‘Bandiera rosa’, ‘Osmi dan’, ‘Za železno zaveso’ itd.

Na kratko o Pankrtih:
Skupina svoje začetke piše v leto 1977. V intenzivnem desetletju pred razpadom so posneli kar 10 plošč, od tega 5 velikih studijskih. Veljajo za najodmevnejšo novovalovsko skupino, ki jo je v 80. Letih poznala vsa Jugoslavija. Polnili so odre v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu ter bili pomembni sokreatorji mladinske punkovse subkulture. Še danes veljajo za nesporni glasbeni fenomen, ki je s svojim ustvarjanjem pisal kulturno in politično zgodovino.
Po treh desetletjih so se leta 2007 ponovno združili na razprodanem odru ljubljanske Hale Tivoli, kjer so zaigrali svoje največje uspešnice, turnejo pa so nadaljevali po bivši skupni državi, kjer do zadnjega napolnili kultne dvorane kot so Tvornica v Zagrebu in kulturni dom v Beogradu.
Vstopnice si lahko zagotovite:
– TUKAJ
– v Loškem Pubu,
– v Print& Copy Shopu v Škofji loki.