Ozzy Osbourne ima težave s hojo, turneja pod vprašajem

V nedavnem pogovoru za radijsko postajo SirusXM je spregovoril legendarni Ozzy Osbourne in dejal, da ima pol leta po operaciji hrbtenice še vedno težave pri hoji.

Pestijo ga zdravstvene težave

V intervjuju je namignil tudi, da bi njegova nezmožnost, da bi se brezskrbno premikal po odru, vplivala na datume njegove turneje prihodnje leto.

Drži sicer dejstvo, da je neuničljivi Ozzy že dva meseca po operaciji stal na odru in imel nastop na igrah Commonwealtha v Veliki Britaniji in med otvoritvijo sezone lige NFL Los Angeles Rams, marsikdo pa ni opazil, da je bil Ozzy na odru podprt z napravo, ki mu je podpirala boke in spodnji del hrbta. Ti nastopi so sovpadli z izidom Osbournovega zadnjega albuma ‘Patient Number 9‘.

Več tujih glasbenih medijev poroča, da si Ozzy zelo želi povratka na koncertne odre, kot je to počel celo življenje, vendar je razočaran zaradi dolgotrajnih posledic težke operacije hrbtenice.

Ozzy je dejal: ‘Tako prekleto težko je, želim si biti tam zunaj. Želim si to narediti. Ta prekleta operacija, ki so mi jo naredili. Kakšen pekel, sanja se vam ne. Stvar je v tem, da je moja glava v redu, moja ustvarjalnost je v redu, moje petje je v redu, ampak zdaj preprosto ne morem veliko hoditi.’

Poleg vsega Ozzy trpi tudi za Parkinsonovo boleznijo. Kljub vsem zdravstvenim težavam pa ima za prihodnje leto napovedanih kar veliko koncertnih datumov v sklopu turneje No More Tours 2. Le ta bi se morala začeti maja prihodnje leto na Finskem.

Mediji sicer namigujejo, da Ozzy zaradi vseh zdravstvenih tegob najverjetneje ne bo nared za turnejo, tudi sam ni preveč optimističen: ‘Ne znam vam povedati, kako prekleto frustrirajoče je postalo življenje. Neverjetno je, kako greste v življenju in ena neumnost lahko za dolgo časa pokvari vse. Še nikoli v življenju nisem bil tako dolgo bolan.’