OVERJAM 2023 Warm up party

16. februarja bo potekal Overjam Warm up party.
16. februarja bo potekal Overjam Warm up party.

OVERJAM – International More Than Reggae Festival se vrača v Tolmin med 16. in 20. avgustom z mojstri reggae, dancehall, ska, dub in d&b zvokov, ljubitelji glasb sveta pa že komaj čakajo na nastopa Dubioze Kolektiva in Seuna Kutija. – Prvo dejanje 11. OverJama pa se bo zgodilo že čez nekaj dni, na uradnem koncertno-plesnem ogrevanju v Cvetličarni.

OverJam je tudi odličen izgovor za malo drugačne družinske počitnice

Festival OverJam se gradi celo leto, uradne zabave pa potekajo po vsej Evropi. Prvo slovensko ogrevanje bo 16. februarja v ljubljanski Cvetličarni, kjer bosta nastopili skupini RAGGALUTION in MELLOW MOOD, pred in po koncertu pa bodo za plesne vibracije skrbeli tandem ROOTS IN SESSION in LION SHINE. Organizatorji obljubljajo pravi dancehall spektakel in sončno vzdušje, kakršno je značilno za poletna druženja na Sotočju.

DUBIOZA KOLEKTIV, BARRINGTON LEVY, KING JAMMY, SEUN KUTI & EGYPT 80, ANTHONY B, MAD PROFESSOR, STYLO G, CHANNEL ONE, ABA SHANTI-I, WARRIOR SOUND Int, WOMEN SOLDIER … so prva vroča imena FESTIVALA OVERJAM, ki je že lani nakazal kam se bo širil zvočno in vsebinsko. Srce ostaja trdno zasidrano na Jamajki, a Sotočje bodo ob reggeaju, dubu, d&b-ju in dancehallu razgibali tudi prvokategorniki afrobeata, skaja ter ‘glasbe sveta’ s treh celin.

OVERJAM International More Than Reggae Festival ostaja tudi z 11. izdajo trdno zasidran na Sotočju, kjer je zrasel in se razvil v enega mednarodno najbolj prepoznavnih slovenskih nišnih glasbenih produktov. – Ob vrhunski koncertni ponudbi na 5 odrih, raznoliki hrani (tudi masterchefi), plaži, delavnicah in tržnici, izstopa z edinstvenim varstvom za otroke OverJam4KIDZ, letos pa bo kot novost ponudil še plesni tabor. – Več kot 90 odstotkov gostov se na OverJam pripelje iz tujine, zadnji dve leti pa je bil festival skoraj razprodan še pred štartom redne prodaje vstopnic.